Waarom de Flying Blue Gold Card mijn favoriet is in 2020

Daniël

8 maart 2020

Daniël Waarom de Flying Blue Gold Card mijn favoriet is in 2020

Er zit sowieso al veel verschil in Flying Blue en AMEX, maar de Flying Blue kaart is onze favoriet. Momenteel is het eerst jaar zelfs 50% korting!


Flying Blue is al een goed concept op zich. Ze leveren veel variatie in hun kaarten en werken nauw samen met KLM. Ook zijn de Promo Rewards een goede toevoeging. Meer daar over lees je hier Maar waarom is juist de Flying Blue Gold kaart onze favoriet?

Kosten en Miles

Het eerste jaar krijg je 50% korting op je kaart! Dat is al mooi meegenomen. Het eerste jaar betaal je geen 170 euro maar 85 euro. Dat maakt upgraden al aantrekkelijk. Al wil je het maar voor een jaar. 

Bij het nemen van een Flying Blue Gold kaart krijg je nu 7.500 miles gratis! Dat is al een erg goed begin. Een van de grootste voordelen is toch de 1 op 1 ratio met miles. Elke euro die je uitgeeft spaar je 1 Mile. Bij de Flying Blue Silver kaart is dit nog 0,8 miles. Dit is maar 0,2 miles, ondanks dat voelt het meer rewarding, wetende dat je voor elke euro je er iets voor terug krijgt wat vergelijkbare waarde heeft. 

Reisprivileges

Flying blue staat bekend om zijn goede relatie met KLM en Air France. Daarom verdien je ook 1,5 miles per euro bij het boeken van een vlucht bij KLM en Air France. Zo verdien je sneller een "gratis" vlucht weer terug, door een vlucht te boeken bij deze maatschappijen. 

Hertz geeft ook 1,5 miles per euro meer bij het boeken van een auto. Ook krijg je 15% korting! Dit is ideaal voor op vakantie. Hertz blijft open tot jij je auto hebt opgehaald. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over aankomst tijden. Meer informatie en het huren van een auto vindt je hier.

Meer verzekeringen

Iedereen gaat graag zonder zorgen op reis. Met de Flying blue Gold kaart kan dat. Je bent namelijk uitgebreider verzekerd dan bij een andere Flying Blue kaart (op de Flying blue Platinum kaart na). Je bent voor het volgende verzekerd:

Aankoopverzekeringen
Al je aankopen met de Flying Blue Gold kaart zijn beschermd, in het binnen en buitenland, voor een maximaal bedrag van 1.400 euro

Uitgebreide reisverzekeringen
- U bent beschermd tot 1.5 miljoen euro voor medische kosten
- Tot 350 euro per reis aan verloren, beschadigde of gestolen persoonlijke eigendommen.
- Als uw reis word geannuleerd, of uitgesteld kunt u tot 4.500 euro terugvragen
Geen aparte reisongevallenverzekering, omdat u al beschermd bent tot 50.000 euro.
- Bij bagage vertraging kunt u tot 275 euro reisongemakken claimen. Dit mits er langer dan 4 uur vertraging is geweest

Je hoeft dus geen extra verzekeringen af te sluiten wanneer je op vakantie gaat. Echter moet de vakantie dan wel geboekt zijn met je Flying Blue Gold Card. Wil je controleren wat jouw kaart voor verzekeringen heeft? Klik dan hier.

Conclusie

Door de geen limiet op je kaart, vele verzekeringen, extra miles en kortingen, is dit voor mij de ultieme Flying Blue kaart. Door het eerste jaar 50% korting te geven, hebben veel Flying Blue kaarthouders een upgrade gedaan. Ik heb persoonlijk ook de overstap gemaakt, omdat deze korting mijn aandacht trok. Nu kan ik niet meer zonder mijn Flying Blue Gold kaart. Alle prijzen en informatie valt te lezen op de website van Flying Blue

Wat is jouw favoriete creditcard?