American Express creditcards in Nederland nu ook geschikt voor Apple Pay

Bjorn

19 augustus 2020

Bjorn American Express creditcards in Nederland nu ook geschikt voor Apple Pay

Goed nieuws voor American Express creditcardhouders in Nederland. Vanaf vandaag kunnen reguliere én Flying Blue AMEX creditcards toegevoegd worden aan je Wallet in Apple Pay.


Apple Pay met Nederlandse creditcards

We schreven afgelopen mei nog een artikel over alle Nederlandse creditcards die met Apple Pay werken. Hieruit kwam vooral naar voren dat bunq en Revolut koplopers zijn op het gebied van Apple Pay in Nederland. 

Voor American Express creditcardhouders was het (nog) onmogelijk om reguliere AMEX en Flying Blue AMEX creditcards toe te voegen aan Apple Pay. 

American Express werkt nu ook met Apple Pay in Nederland

In Amerika is het toevoegen van een Amerikaanse AMEX creditcard al mogelijk sinds de start van Apple Pay in 2014. American Express is naast MasterCard en Visa één van de grootste partners van Apple.

Vanaf nu is het ook mogelijk om een Nederlandse American Express creditcard toe te voegen aan Apple Pay. Hierbij gaat het om de AMEX Flying Blue kaarten én de reguliere kaarten.

Apple Pay in Nederland met een American Express creditcard

Hoe voeg ik mijn American Express creditcard toe aan Apple Pay?

Het toevoegen van kaarten in Apple Pay kan rechtstreeks in de Apple Wallet app. 

  • 1. Open de Wallet-app.
  • 2. Druk rechtsboven op het plusje.
  • 3. Kies voor American Express
  • 4. Scan je American Express creditcard of voer deze handmatig in.
  • 5. Voer de verloopdatum en CVC-code in.
  • 5. Vul je verificatienummer in die je ontvangt via SMS of email. 
  • 6. Klaar! Je American Express is nu te gebruiken met Apple Pay.

American Express toevoegen op een Apple Watch of MacBook

Na het toevoegen van je AMEX creditcard op je iPhone, wil je deze natuurlijk ook toevoegen aan je Apple Watch of MacBook. Lukt het niet om de kaart op een tweede apparaat toe te voegen? Voeg je American Express-kaart dan als nieuwe kaart toe aan je tweede apparaat.

Voor de Apple Watch kun je de Watch-app openen op je iPhone en vervolgens naar Wallet & Apple Pay gaan. Hier kun je de stappen zoals hierboven beschreven volgen. 

Waar kan ik betalen met American Express?

Met de komst van Apple Pay, is het aanbod met American Express accepterende locaties helaas niet veranderd. De NFC techniek die Apple gebruikt in haar apparaten, is niet veel anders dan de techniek in je kaart. Dit wil zeggen dat de betaalterminal waar je wilt betalen alsnog American Express dient te ondersteunen.

In Nederland is het aanbod met American Express locaties minder dan bijvoorbeeld in Amerika. Klik hier voor een lijst met locaties waar je welkom bent met een AMEX creditcard.