Auto huren met een creditcard in het buitenland? Hier zijn handige tips voor je reis

Bjorn

19 juli 2021

Bjorn Auto huren met een creditcard in het buitenland? Hier zijn handige tips voor je reis

Plannen voor een mooie roadtrip door Europa of Amerika met een gehuurde auto? Hier zijn tips als je een auto of camper gaat huren met een creditcard in het buitenland.


De zomervakantie is begonnen en mensen maken massaal weer mooie plannen voor nieuwe vakanties in het binnen- en buitenland. De bekende vraag; blijf je in Nederland of ga je toch naar het buitenland? Veel reizigers huren een auto voor een reis naar Amerika of een zomervakantie Spanje om de omgeving te kunnen ontdekken. Huur je een auto of camper in het buitenland met een creditcard? Dan staan hier wat handige tips.

Auto of camper huren in het buitenland 

Is je reisbestemming te ver of onmogelijk om met eigen vervoer te doen, dan is het huren van een auto in het buitenland zeker een aanrader. Naast dat je niet meer alleen gebruik hoeft te maken van het openbaar vervoer in het land, heb je nu ook de mogelijkheid om de hele omgeving te verkennen. Bij een reis naar Amerika, Portugal of een all inclusive Spanje vakantie, is een auto echt een aanrader. 

Ondanks dat het huren van een auto of camper vaak in Nederland al wordt geregeld, kan de afhandeling van je reservering op bestemming toch anders zijn. Zo hebben wij ervaren dat in Amerika het bijna onmogelijk is om een auto zonder creditcard te huren. Dit is omdat verhuurbedrijven je creditcard gebruiken om een tijdelijke borg te reserveren. Mocht je schade rijden dan kunnen zij de kosten van je borg halen. 

Bij iDEAL of Paypal hebben ze deze mogelijkheid niet. Voor een verhuurbedrijf geeft dit extra garantie en de hoop dat de auto heel terug komt. Afhankelijk van je eigen risico, de waarde van de auto kan deze borg enkele honderden tot duizenden euro's zijn.

Tip

Controleer altijd voor vertrek of je creditcard een grote reservering/besteding accepteert. Deze informatie kun je vinden bij je creditcardmaatschappij.

Extra voordelen door te huren met een creditcard

Wil je niet voor verassingen komen te staan, dan is het aan te raden om je reservering te doen met een creditcard. Naast dat een creditcard wereldwijd bekend is, heeft het huren van een auto met een creditcard ook andere voordelen.

 • Creditcards hebben vaak een ingebouwde reisverzekering
 • Bij sommige creditcards hoef je zelfs helemaal geen borg te betalen
 • Extra korting bij enkele creditcardmaatschappijen
 • Borg betalen zonder dat het direct van je rekening gaat

Heb je een prepaid creditcard zoals de bunq Travel Card of een Revolut? Zorg dan dat er genoeg saldo op je kaart staat. Het bedrag van je borg moet namelijk op je creditcard staan.

Camper huren in het buitenland (Amerika)Roadtrip met een gehuurde auto

10 tips voor het huren van een auto of camper in het buitenland 

Klaar voor het plannen van een mooie roadtrip en heb je alles al geregeld behalve een auto op vakantie? Het regelen van een auto bij een aanbieder stelt niet veel voor. Er zijn een hoop websites waar je het huren van een auto of camper kunt vergelijken. Let hierbij niet alleen op de goedkoopste aanbieding, maar let ook op de voorwaarden en kleine letters. 

Op de website van Booking.com kun je naast boeken van je verblijf ook autoverhuur regelen. Booking.com vergelijkt hierbij de populairste aanbieders zoals Hertz, Sixt en Alamo.

 1. Controleer of je extra korting hebt bij een verhuurbedrijf
  Met een American Express creditcard krijg je korting bij verhuurbedrijf Hertz
 2. Controleer je bestedingslimiet voor de borg
  Controleer voor vertrek wat je bestedingslimiet is voor o.a. de borg
 3. Controleer of je een extra reisverzekering nodig hebt
  Bij sommige creditcards zit al een reisverzekering, controleer of je deze moet aanvullen met een extra verzekering bij de verhuurder
 4. Controleer of je een auto of camper mag rijden in het buitenland
  Controleer of jouw rijbewijs geldig is voor een voertuig in het buitenland 
 5. Huur geen auto met een creditcard van iemand anders
  De naam van de huurder moet overeenkomen met de naam op je kaart
 6. Controleer het voertuig voor vertrek
  Maak een rondje om het voertuig en schrijf alle bestaande schade op. Eventueel maak je foto's zodat je bewijs hebt dat dit al was
 7. Controleer of je de volledige borg terug krijgt
  Weer thuis in Nederland? Controleer of je de volledige borg terug hebt gekregen 
 8. Huur bij een betrouwbare aanbieder
  Lees altijd eerst wat reviews van het verhuurbedrijf alvorens je een reservering maakt
 9. Bestudeer de verkeersregels van je bestemming en lees jezelf in
  Wat zijn de snelheden of zijn er andere voorrangsregels waar je rekening mee moet houden
 10. Voeg extra bestuurders toe als je met meerdere wil rijden
  Wil je onderling afwisselen? Geef deze bestuurders op in je boeking zodat zij ook verzekerend zijn. 

Extra korting bij het huren van een auto of camper met een creditcard

Zoals we al vaker hebben geschreven maken creditcardmaatschappijen onderscheid door extra voordelen te geven. Vaak zijn dit de bekende reis- en aankoopverzekeringen, maar soms ook exclusieve deals bij partners zoals autoverhuurbedrijf Hertz.

Met een American Express creditcard heb je 15% korting bij Hertz. Heb je nog geen American Express card, dan kun je deze tijdelijk gratis aanvragen via CardMapr. Naast de 15% korting bij Hertz krijg je ook 20.000 Flying Blue miles cadeau (genoeg voor een gratis vliegticket met KLM).