Bitcoin (BTC) koers blijft stijgen en Mastercard doet mee

Bjorn

4 november 2021

Bjorn Bitcoin (BTC) koers blijft stijgen en Mastercard doet mee

Van €11.000 naar €54.000 in één jaar. De Bitcoin (BTC) koers blijft maar stijgen en Mastercard opent nu ook haar deuren door een samenwerking met Bakkt


Je hoeft geen analist te zijn om te zien dat de waarde van de Bitcoin - en andere crypto currencies - de afgelopen maanden enorme sprongen maakt. Begin dit jaar schreven we nog een uitgebreid artikel over Bitcoins besteden in het dagelijkse leven.met een creditcard. Waarin we de huidige bitcoin koers van €41.000 hadden benoemd. Had je destijds door ons artikel 1 Bitcoin gekocht, dan had je nu een winst van €13.000! Gefeliciteerd!

Steeds meer multinationals lijken crypto serieuzer te nemen. Nu ook Mastercard - bekend van de creditcards - dat tijdens het Money20/20 event in Las Vegas een samenwerking met handelsplatform Bakkt aankondigde.

Mastercard ♥ Bakkt

De samenwerking tussen Mastercard en Bakkt moet het gebruik van crypto - waaronder Bitcoin - toegankelijker maken voor handelaren, banken en fintechs in Amerika. Doordat Mastercard een wereldspeler is op het gebied van creditcards, zou dit kunnen betekenen dat je via het Mastercardecosysteem zonder moeite kunt betalen met je Bitcoins. 

Het is dus niet (meer) nodig dat winkeliers dure pinapparaten aanschaffen om naast dollars ook crypto te kunnen accepteren. Mastercard zal hierin de schakel zijn en betalingen automatisch via haar netwerk in samenwerking met Bakkt omzetten. 

De samenwerking tussen Mastercard en Bakkt zal voorlopig alleen in Amerika worden uitgerold. Het afrekenen van een Starbucks koffie met Bitcoins doet de Amerikaan straks zonder moeite met een creditcard. 

Bitcoin kopen bij Satos

Bitcoins kopen en besteden in Nederland

De samenwerking tussen Mastercard en Bakkt gaat er voor zorgen dat we weer een stapje dichterbij versimpeling van crypto komen. Voorlopig kunnen alleen Amerikanen profiteren van deze samenwerking, maar indirect zal dit voor andere landen ook deuren openen.

Nederlanders moeten dus nog wachten op zo'n hippe Mastercard die gebruikt kan worden voor je cryptogeld. Dit betekent uiteraard niet dat je de Bitcoin of andere crypto volledig aan je voorbij moet laten gaan. Een Bitcoin kopen in Nederland kan bijvoorbeeld bij Satos. 

Aan het begin van dit artikel schreven we al dat de Bitcoin koers enorme sprongen maakt. Het kopen en verkopen van Bitcoins is zoals gezegd gewoon mogelijk voor Nederlanders. Bij handelsplatformen zoals Satos in Nederland kun je al jaren terecht om Bitcoins, Ethereum en andere crypto te kopen, bewaren en te verkopen. Met een zogeheten wallet bewaar je veilig je digitale munten.  

Natuurlijk hopen we dat de waarde van een Bitcoin komende maanden nog verder gaat stijgen. Wat denk jij?