Bitcoins uitgeven met een creditcard, hoe en waar kan dat?

Bjorn

24 februari 2021

Bjorn Bitcoins uitgeven met een creditcard, hoe en waar kan dat?

Met de huidige Bitcoin-koers wil je misschien je Bitcoins uitgeven. Met deze creditcard kun je betalen met Bitcoins in bijna iedere winkel.


Je komt er niet meer omheen, de Bitcoin. De digitale cryptovaluta dat in 2010 voor €0,09 per stuk van start ging, en rond 2018 écht in het nieuws kwam door de stijgende koers. Inmiddels 3 jaar verder staat de waarde van 1 Bitcoin op 41 duizend(!) euro

Het kopen van deze cryptocurrencies lijkt tegenwoordig geen probleem meer te zijn. Op verschillende betrouwbare websites kun je doormiddel van een creditcard, iDEAL of Paypal een (deel) van deze cryptovaluta kopen.

Het liefst geef je deze cryptocurrencies op de zelfde manier uit zoals je die ooit ook hebt gekocht, namelijk met een creditcard, iDEAL of Paypal. Helaas kun je er nog niet mee betalen bij veel webwinkels, maar met een creditcard of bankpas van Revolut is dit toch mogelijk.

Bitcoins in het kort, wat zijn het?

Eerlijk, Bitcoin is voor iedereen die begint met deze valuta ingewikkeld. De termen crypto en blockchain gaan samen met deze munt. Je kunt cryptocurrencies (waaronder Bitcoin) het beste vergelijken met valuta's zoals de Euro of Dollar, maar dan volledig digitaal.  

Bitcoins kun je gebruiken om betalingen te verrichten zonder dat dit via een bank of centrale instelling hoef te gaan. Een betaling versturen of ontvangen gaat net zo makkelijk als bij je bank, alleen dan met behulp van een bitcoinadres (vergelijkbaar met een IBAN van je bank) via het Bitcoin-netwerk.

Enkele voordelen van Bitcoins zijn:

  1. Snel wereldwijde transacties doorvoeren
  2. Lage transactiekosten
  3. Eenvoudig
  4. Volledig transparant

Omdat we de werking van Bitcoin niet in één blog kunnen uitleggen raden we je aan om de uitgebreide Wikipedia-pagina van deze munt te lezen. 

Bitcoin uitgeven met een creditcardBetalen met Bitcoins bij Thuisbezorgd

Waar kan ik betalen met Bitcoins?

Zoals we eerder al schreven, is het kopen van Bitcoins geen enkel probleem. Met een creditcard, iDEAL of Paypal koop je op elk moment (geautomatiseerd) een deel van deze munt. Je bent dus niet verplicht om een hele Bitcoin van €41.000,- aan te schaffen, maar kunt ook prima voor €10,- een deel van één munt kopen. 

Nu je weet dat het kopen van Bitcoins geen enkel probleem hoeft te zijn, is het wél goed om te weten dat Bitcoins uitgeven bij Nederlandse webshops nog behoorlijk tegenvalt. Een pizza betalen met Bitcoins kan bijvoorbeeld al jaren bij Thuisbezorgd.

Waar we vroeger naar wisselkantoren gingen om onze overgebleven Dollars weer om te zetten naar Euro's, kan dit bij Bitcoins ook. Je verkoopt een deel van je Bitcoin tegen de huidige koers, met de hoop dat je flinke winst hebt gepakt. Een voordeel tegenover oude wisselkantoren van vroeger, zijn dat de kosten (fees) van cryptocurrencies vele malen lager liggen dan fysiek geld. Dit heeft er uiteraard mee te maken dat deze valuta volledig digitaal is.

Op welke manieren kan ik Bitcoins uitgeven?

  1. Online webshops die dit accepteren
  2. Fysieke winkels dit dit accepteren
  3. Wisselen naar Euro's

In de meeste gevallen is het wisselen naar Euro's dan toch het makkelijkste, want je kunt immers overal betalen met Euro's. Vaak kun je op de websites waar je Bitcoins hebt gekocht, deze ook weer verkopen.

Maar hoe handig zou het zijn als deze functie rechtstreeks in je bank-app zit. Direct Bitcoins kopen, verkopen én uitgeven met een creditcard (of bankpas) van je bank. Dit is al even mogelijk bij Revolut. We schreven al eerder dat Revolut nu werkt met iDEAL en dat deze gratis creditcard enorm handig is op vakantie.

Bitcoins kopen, verkopen én uitgeven met een Revolut creditcard of bankpas

Nu Revolut perfect werkt voor online iDEAL aankopen, wordt deze techbank steeds interessanter om als alternatief te gebruiken voor traditionele banken. Je krijgt meer functies, er is meer innovatie en in de meeste gevallen minder kosten.

Naast het ontvangen en versturen van geld, is het bij Revolut al een tijd mogelijk om te investeren in aandelen, grondstoffen (goud en silver), maar ook in cryptocurrencies zoals Bitcoins en Ethereum.

Vanuit de Revolut app beheer je naast de standaard bekende bankrekeningen ook potjes voor aandelen, crypto en commodity's. Hierdoor heb je de mogelijkheid om direct te schakelen tussen verschillende potjes. Je kunt dus op ieder moment een deel van je Bitcoins omzetten naar Euro's en direct uitgeven met je Mastercard creditcard of Maestro bankpas.

Op deze manier kun je in iedere winkel betalen met Bitcoins. Van supermarkten, restaurants tot aan kledingwinkels. Revolut is daarom perfect om te experimenten met Bitcoins. 

Revolut bitcoins uitgeven

Note: tijdens het schrijven van dit artikel is de waarde van 1 Bitcoin al gestegen met enkele honderden euro's! 🤑

Creditcard

Revolut
Standaard

Gratis