Revolut nu ook te gebruiken voor iDEAL-betalingen

Bjorn

31 december 2020

Bjorn Revolut nu ook te gebruiken voor iDEAL-betalingen

Online aankopen afrekenen via iDEAL met Revolut nu mogelijk. Revolut is hiermee de eerste buitenlandse bank waarbij iDEAL werkt.


De groei van online betalingen is dit jaar fors gestegen ten opzichte van vorig jaar. Ondanks dat creditcards veel extra voordelen bieden, werd 99% van online betalingen gedaan via  iDEAL. Dit resulteerde met een piek van 1.8 miljoen iDEAL-betalingen op Black Friday.  

Voorheen werkte iDEAL alleen met Nederlandse banken, maar sinds kort zien we Revolut  als eerste buitenlandse bank in de lijst met banken met een iDEAL-licentie. Met deze nieuwe verschuiving worden de verschillen tussen traditionele banken en FinTech banken steeds kleiner. 

Online betalingen met iDEAL

Met een toekomst waar we cashless door het leven gaan en waarbij onze volgende generatie geen idee meer heeft hoe fysiek geld eruit ziet, moet de infrastructuur offline én online perfect zijn. 

Doordat nog niet alle type creditcards zoals American Express, MasterCard en VISA online worden geaccepteerd zijn we vaak afhankelijk van iDEAL. Voor veel mensen geen probleem, maar wel voor men die graag gebruik maakt van hippe FinTech banken. 

Doordat iDEAL nu ook licenties verstrekt aan internationale banken verwachten we de komende jaren meer banken te zien waarbij iDEAl mogelijk is.

Revolut iDEAL op ThuisbezorgdOnline eten bestellen bij Thuisbezorgd

iDEAL betalingen doen met Revolut

Wilde je voorheen een aankoop doen in een webshop met Revolut, dan had je maar één optie; betalen met je Revolut creditcard. Accepteerde de webshop helemaal geen creditcards, of wilde je een Tikkie betaalverzoek of een verkeersboete betalen, dan kwam je niet verder met Revolut en moest je terugvallen op bijvoorbeeld ING of ABN Amro. 

Gelukkig is dit verleden tijd, want Revolut staat nu in de lijst met banken om je iDEAL-betaling af te ronden. In onze bunq vs Revolut artikel kwamen we er snel achter dat het betalen met iDEAL toch een pré is voor veel Nederlanders.

Het is nu eindelijk mogelijk om je traditionele bank gedag te zeggen en helemaal over te stappen op bijvoorbeeld Revolut.

Kan ik iDEAL gebruiken met een creditcard van American Express, MasterCard of VISA?

iDEAL maakt geen onderscheid in het type kaart dat je gebruikt. Is je bank (alle Nederlandse banken + Revolut) aangesloten bij iDEAL, dan kun je betalen met iDEAL. Of je nu bij ING, Rabobank of bunq enkel een creditcard hebt, dat is dus geen probleem. 

Je betaalt bij iDEAL niet met je betaalpas of creditcard, maar met de inloggegevens van je bank. I.p.v. dat je handmatig het rekeningnummer van de ontvanger moet invullen, doet iDEAL dit voor je. 

Het afronden van je iDEAL-betaling met American Express creditcard is op dit moment nog niet mogelijk. Waarschijnlijk komt dit omdat American Express geen bank, maar een creditcardmaatschappij is. Daarnaast staat AMEX meestal al als optie tussen de creditcards en is de Nederlandse markt vergeleken met andere landen nog niet interessant genoeg voor AMEX. 

Hoe gebruik ik Revolut bij iDEAL? 

Revolut hoort nu standaard tussen de lijst te staan met beschikbare banken. Is dit (nog) niet het geval, dan kun je de webwinkel hierop aanspreken. Alle bedrijven die iDEAL-betalingen accepteren zijn verplicht om de lijst met banken bij te werken. 

Tip

Probeer altijd met een creditcard te betalen i.p.v. iDEAL. Door met een creditcard te betalen zijn je aankopen vaak tot 180 dagen na aankoop verzekerd! 

Je kunt Revolut nog steeds gratis proberen. In verschillende blogs die we schreven heb je kunnen lezen dat we erg enthousiast zijn over Revolut. Met de acceptatie van iDEAL verwachten we dat veel lezers volledig overstappen naar Revolut. 

Wat er is bijzonder aan Revolut? 

Revolut is een snel-groeiende, internationale bank die in Nederland vier persoonlijke creditcards heeft uitgebracht, gericht op internationale betalingen zonder fratsen.

Met de Revolut Standaard kaart kun je in het buitenland gemakkelijk betalingen doen in de valuta van het land waar je bent tegen de actuele wisselkoers, zonder wisselkoersopslag. In de app vindt je overzicht van de huidige wisselkoersen waarmee je direct kunt omrekenen wat je nu echt betaalt.

We leggen het gebruik van Revolut vergeleken met enkele andere banken hieronder uit:

Bank Maandelijkse kosten* iDEAL Kosten betalen in vreemde valuta Creditcard Rente
Revolut Gratis Geen MasterCard 0%
bunq €7,99 Geen MasterCard 0,27%
ING € 1,70 1,20% koersopslag Niet inbegrepen 0,01%
Rabobank € 1,70 1,2% koersopslag Niet inbegrepen 0,01%
ABN Amro € 1,70 € 2,25  + 1,2% koersopslag Niet inbegrepen 0%

*Voor de maandelijkse kosten hebben we gekeken naar het goedkoopste bank-pakket.

Wat vooral opvalt aan de bovenstaande tabel is dat je bij banken als ING, Rabobank en ABN Amro extra wisselkoersopslag betaald in een andere valuta, bijvoorbeeld op vakanties. Ondanks dat je met iDEAL niet in vreemde valuta kan betalen, is het toch handig om te weten hoe je bank hiermee omgaat.

Bij zowel Revolut als bunq bedien je alles vanuit een app. Geen kantoren, geen schriftelijke overeenkomsten en vooral geen gedoe.

Benieuwd naar Revolut? Je kunt het tijdelijk gratis proberen via de knop hieronder.

Revolut Creditcard

Revolut Standaard

Gratis