De vernieuwde bunq v3 app komt eraan, en wij kregen alvast toegang!

Bjorn

2 juni 2020

Bjorn De vernieuwde bunq v3 app komt eraan, en wij kregen alvast toegang!

Deze week vond bunq update #14 plaats met de vernieuwde v3.0 app update. Net zoals we kennen van de Apple keynotes, presenteert bunq ook haar ontwikkelingen met het publiek. Dit keer niet vanuit het DeLeMar-theater, maar traditioneel vanaf het bunq hoofdkantoor in Amsterdam.


Anders dan de traditionele banken, presenteert bunq CEO; Ali Niknam ongeveer elk kwartaal alle nieuwe functies op het podium in het DeLeMar-theater. Met de aankondiging van bunq update #14, wisten we dat i.v.m. Corona de presentatie er anders uit zou gaan zien dan normaal. Dit keer vanaf het hoofdkantoor in Amsterdam.

Nieuw uiterlijk in bunq versie v3

Allereerst heeft bunq gewerkt aan de nieuwe en versnelde onboarding voor nieuwe klanten. Wie vanaf heden een bankaccount wil, heeft binnen een paar minuten een account. Lekker vanuit je stoel in twee minuten een bankaccount aanmaken.

Daarnaast is de interface van de gehele app vernieuwd. Zo zien we op elke pagina een ronde ⚡️ knop met functies gekoppeld aan de pagina waar jij je bevindt.

Om onderscheid te maken tussen verschillende rekeningen, heeft bunq er nu voor gekozen om rekeningen een kleur te geven i.p.v. een foto. Men kan zelf de naam en kleur aanpassen.

Bunq Bank V3 app

Doneren aan doelen met Common Goals

Vergeet GoFundMe en andere websites om geld in te zamelen voor een doel. Met de nieuwe Common Goals functie van bunq kun je dit rechtstreeks in de app regelen. Zo kun je bijvoorbeeld geld inzamelen voor een lokaal bedrijf, of het groters aanpakken zoals de plasticsoup in de ocean. 

Bij het maken van een doel geef je jouw doel een titel en voer je de gegevens in van de ontvanger. Om misbruik tegen te gaan, laat bunq op de doneerpagina de naam én IBAN zien van waar het geld heen gaat. Bij het doneren weet je dus waar je geld heen gaat.

Je hebt geen bunq-app nodig om te doneren aan een doel. Doelen krijgen een link die gedeelt kunnen worden met anderen. Via iDEAL en creditcard kan gedoneerd worden.

Gezamenlijk bomen planten met bunq Tribes

In november van 2019 introduceerde bunq de Metal Card. Een MasterCard voor men die graag duurzamer wil zijn en wil bijdragen aan een groene wereld. Met een bunq Metal Card plant je voor iedere €100,- een gratis boom en help je mee aan een groenere wereld.

In de nieuwe app is te zien dat klanten inmiddels meer dan 500.000 bomen hebben geplant. Dit deed men voorheen individueel, maar tegenwoordig kun je dit ook samen doen.

Met Tribes bouw je samen met vrienden aan een bos. Hoe meer mensen je uitnodigd in je groep, hoe sneller en groter jullie bos groeit. Voor de onderlinge strijd, is er een leaderboard met de top 100 grootste tribes. 

Test de nieuwe bunq app in Public Beta

Om de nieuwe app te mogen testen, diende men zich in te schrijven voor de Public Beta. Door de enorme vraag, waren de invites binnen 63 seconden vergeven aan Android en iOS (TestFlight) gebruikers.

Houdt de kanalen van bunq in de gaten voor wellicht extra plekken in de Public Beta.