De American Express Gold Card wordt vernieuwd en dit verandert er allemaal

Bjorn

9 september 2022

Bjorn De American Express Gold Card wordt vernieuwd en dit verandert er allemaal

De American Express Gold Card krijgt een nieuw metalen uiterlijk. Daarnaast gaan de voordelen van deze AMEX creditcard op de schop. Wij vertellen je de nieuwe voordelen van de Gold creditcard.


Het is je misschien niet ontgaan dat American Express haar kaarten voor Nederlandse kaarthouders steeds interessanter probeert te maken. We zijn (helaas) nog lang niet op het niveau van de voordelen dia Amerikaanse kaarthouders ontvangen, maar het gaat de goede kant op. 

Nadat AMEX een tijd geleden de Platinum Metal Card heeft voorzien van een upgrade, is nu de Gold Card aan de beurt. Naast een nieuw metalen uiterlijk, worden er ook wijzigingen gedaan aan de voordelen van de creditcard. Deze veranderingen worden doorgevoerd vanaf 1 november 2022 voor bestaande- en nieuwe kaarthouders.  

Let op

Het gaat hierbij om de Gold Card en niet om de Flying Blue Gold Card. Staat er een Air France of een KLM-logo op jouw creditcard, dan gelden deze voordelen helaas niet voor jou. 

Dit is nieuw aan de American Express Gold Card

Zoals we al schreven verandert zowel het uiterlijk als de voordelen van deze creditcard. De grootste veranderingen benoemen we hieronder. Alle wijzigingen gaan in vanaf 1 november 2022. Je hoeft je nergens voor aan te melden en ook met een "oude plastic" kaart maak je gebruik van deze voordelen. 

Uiterlijk: van plastic naar metaal

American Express noemt het zelf "stijlvol metaal in een stoer en trendy design". We kennen deze stijl van de American Express Platinum Metal Card, maar dan in een ander kleurtje. Ondanks dat de kaart van metaal is, is draadloos betalen nog steeds mogelijk

Heb je al een Gold Card? Dan ontvang je automatisch een nieuwe metalen kaart als je huidige kaart (bijna) verloopt. Wil je al eerder gebruik maken van de Gold Metal Card, dan kun je via de app om een vervangende creditcard vragen na 1 november

Jaarlijks € 100,- dinnertegoed

Helemaal nieuw is de jaarlijkse dinnertegoed voor Gold Cards. Bij de Platinum creditcard ontvang je jaarlijks € 300,- dinnertegoed, maar bij de Gold is dat € 100,- (€ 50 tussen januari en juni en € 50 tussen juli en december).

American Express publiceert binnenkort een lijst met deelnemende restaurants in Nederland, België en Luxemburg. Na het betalen van de rekening in een deelnemende restaurant, crediteert AMEX automatisch tot €50,- van de totaalsom. Aanmelden voor het dinnertegoed is verplicht en kan vanaf 1 november via de app.

4 keer per jaar toegang tot luchthavenlounges via Priority Pass

Eten en drinken op een vliegveld is al duur genoeg. Gelukkig kun je tegenwoordig 4 i.p.v. 2 keer paar jaar gebruik maken van een luchthavenlounge waar je onbeperkt kunt eten en drinken. Je ontvangt een Priority Pass waarmee je 4 vouchers krijgt die je kunt gebruiken voor jou en je reisgenoot. AMEX heeft de loungetoegangen verhoogd van 2 naar 4 keer per jaar.

Wil je meer weten over loungetoegang met je creditcard? We schreven eerder over welke Airport Lounges je mag bezoeken met een American Express creditcard? Je bent welkom bij ruim 1200+ lounges wereldwijd. 

Membership Rewards sparen gaat van 1,2 MR per euro naar 1 MR

Helaas gaat het sparen voor vliegtickets, upgrades en kortingen straks minder snel. Eerder ontving je 1,2 Membership Rewards per uitgegeven euro, maar straks ontvang je 1 Membership Reward per uitgegeven euro

De waarde van een punt verschilt aangezien je deze op meerdere manieren kunt uitegeven. We hebben een artikel geschreven die je duidelijk laat zien hoeveel een American Express Membership Reward waard is.

Kaartbijdrage gaat van € 16,50 naar € 20,- per maand

De nieuwe kaartlidmaatschapsbijdrage wordt € 20,- per maand of € 240,- per jaar. Dit is van toepassing vanaf de jaarlijkse hernieuwingsdatum na 15 november 2022. Ondanks deze verhoging ben je alsnog goedkoper uit i.v.m. het dinnertegoed van € 100,-. 

Heb je nog geen American Express Gold Card, dan ontvang je 50% korting op de jaarlijkse kaartlidmaatschapsbijdrage. Zo is de kaart nog maar € 120,- het eerste jaar, en haal je daar het dinnertegoed ook van af dan kost de kaart maar € 20,- het eerste jaar. 

American Express Gold MetalAirport Lounge with American Express

Conclusie

Ondanks de prijsverhoging blijft de American Express Gold Card een interessante creditcard. De kaart is betaalbaar, heeft vele verzekeringen en het belangrijkste; je uitgaven worden beloond met Membership Rewards punten. 

De veranderingen in het kort die vanaf 1 november 2022 gelden:

  1. De kaart krijgt een nieuw uiterlijk. Metaal i.p.v. plastic.
  2. Jaarlijks € 100,- dinnertegoed te gebruiken bij verschillende restaurants in de Benelux.
  3. Je spaart nu 1 Membership Reward per uitgegeven euro i.p.v 1,5.
  4. Jaarbijdrage gaat van € 16,50,- naar € 20,- per maand.
  5. 4 keer per jaar i.p.v 2 keer per jaar toegang tot 1200+ luchthavenlounges
  6. AMEX reisvoucher komt te vervallen door weinig gebruik
  7. Loungebox On the go is enkel voor hoofdkaarthouder en niet meer voor reisgenoten