Dit zijn de beste betaalbare restaurants uit de Bib Gourmand Gids 2021

Bjorn

25 augustus 2021

Bjorn Dit zijn de beste betaalbare restaurants uit de Bib Gourmand Gids 2021

Ontdek alle betaalbare restaurants uit de Bib Gourmand Gids van 2021. Een driegangendiner voor maximaal €39,- bij de beste restaurants in Nederland


Eerder schreven we al een artikel over de beste restaurant uit de MICHELIN Gids.. Dit zijn  restaurants met een uitstekende keuken die zeker een stop, omweg of een reis waard zijn. In Nederland hebben we 93 restaurants met een Michelinster. Om te kijken waar de dichtssbezijnde restaurants zijn, hebben we alle Michelinrestaurants in één overzicht gezet.

Helaas is uiteten bij een Michelinrestaurant niet voor iedereen weggelegd. De rekening van een avondje uiteten is vaak fors hoger dan een restaurant zonder sterren. Logisch, want restaurants investeren enorm veel tijd en liefde in gerechten om een Michelinster te behouden. Dit mag dus wat kosten.

Voor restaurantgangers met een lager budget heeft MICHELIN een Bib Gourmand Gids samengesteld met de beste restaurants voor een betaalbare prijs. Bij een restaurant met een Bib Gourmand betaal je voor een drie gangen diner maximaal €39,-.

Wat is de Bib Gourmand Gids?

In tegenstelling tot de Michelingids die ontstaan is in 1900, is de Bib Gourmand Gids nieuwer. Wat in de gids opvalt is dat luxe en gastronomisch dineren écht niet duur hoeft te zijn. Zo betaal je voor een drie gangen diner maximaal €39,-. 

Bib Gourmand is net als een Michelster een onderscheiding. Waar je bij MICHELIN drie sterren kunt verdienen, is Bib Gourmand een losstaande onderscheiding. Restaurants kunnen niet beide onderscheidingen tegelijkertijd hebben. 

Het aantal restaurants met een Bib Gourmand ligt de laatste jaren stabiel rond de 130. Elk jaar vallen er een aantal af en komen er nieuwe bij. Door de Coronapandemie zijn er helaas meer restaurants afgevallen door faillissementen. 

Voorwaarden voor een Bib Gourmand:

  • Het aanbieden van een keuzemenu van drie gangen voor een maximale prijs van €39,-
  • Per gang moeten minimaal twee keuzegerechten worden aangeboden
  • Het menu moet op alle openingsdagen worden aangeboden en moet beschreven/uitgeschreven zijn voor de gast 

Als een restaurant aan deze voorwaarden voldoet, dan komt net als bij de Michelingids een  inspecteur langs om de lekkerste gerechten te testen. Je moet dus hopen dat de inspecteur jouw drie gangen menu een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit vindt. 

Restaurants die de ambitie hebben om een Bib Gourmand te behalen én zich aan de bovenstaande voorwaarden voldoen kunnen zich melden bij MICHELIN. 

Bib Gourmand drie gangen gerechtBib Gourmand drie gangen diner

Nieuwe restaurants met een Bib Gourmand

MICHELIN heeft dit jaar 13 nieuwe restaurants een Bib onderscheiding gegeven. Daarmee komt het totaal op 115 restaurants met deze onderscheiding. De volgende restaurants zijn nieuw in de lijst:

🍽 Naam  📍 Plaats
Fa. Pekelhaaring Amsterdam
Umami by Han Amsterdam
Bistrôt Chapeau Blaricum
Rust Wat Blaricum
Escobar Breskens
Citrus 's Hertogenbosch
Chef aan de Werf Hilversum
Élevé Leeuwarden
Prix de Rome Maastricht
Bistrobar Berlin Nijmegen
Alma Bodega Oisterwijk
Vineum Rotterdam
Gastrobar Ster Rotterdam

Alle Bib Gourmand restaurants in één overzicht

We hebben op CardMapr een lijst gemaakt met alle Bib Gourmand restaurants in Nederland. Alle reeds toegevoegde restaurants zijn door ons team geverifieerd op het accepteren van creditcards.

Via de onderstaande link zie je alle restaurants op een map en zie je direct waar bij jou een top restaurant in de buurt zit.

Bekijk hier het overzicht