Elektrische scooter huren met een creditcard bij GO Sharing (review)

Daniël

10 augustus 2021

Daniël Elektrische scooter huren met een creditcard bij GO Sharing (review)

Je hebt ze vast al gezien in grote steden; de groene deelscooters van GO Sharing. Wij leggen in onze review uit wat GO Sharing is en wat onze bevindingen zijn.


Ideaal voor een kleine rit van A naar B. Toevallig geen fiets op je bestemming? Dan huur je toch een GO Sharing scooter! Het is perfect voor stukken die lopend net te ver zijn of als je geen fiets hebt in een bepaalde stad. 

Vorig jaar hebben we de elektrische deelauto's van Amber getest en gereviewd en nu is het tijd voor de elektrische deelscooters van GO Sharing.

Een elektrische deelscooter huren bij GO Sharing

Je mag als je een AM rijbewijs (scooter) of een B rijbewijs (auto) hebt in Nederland een scooter besturen. Bij het registreren van de dienst dien je namelijk een foto van je rijbewijs in te sturen die vrijwel direct wordt gecontroleerd.

Het aanmelden is volledig gratis en was bij ons binnen enkele minuten gedaan. Na het uploaden van je rijbewijs konden wij direct een deelscooter huren. Je kan bij GO Sharing momenteel met de creditcards van American Express, MasterCard en VISA betalen.

De dienst ondersteunt ook iDEAL en PayPal en bied daarnaast voordeelpakketten aan waarbij je minuten inkoopt tegen korting.

Je eerste rit met GO Sharing

Je bent aangemeld en wat nu? Via de app kun je een elektrische deelscooter zoeken bij jou in de buurt. Naast de app kun je de deelscooters natuurlijk ook herkennen aan de opvallende groene kleur zoals op de foto hieronder te zien is.

Heb je een deelscooter gevonden in de app, maar ben je er nog niet? Reserveer je scooter dan gratis voor 15 minuten. Hierdoor heb je ruim de tijd om de door jou gereserveerde scooter te vinden en te unlocken.

Aangekomen bij een scooter? Start je rit door op huren te klikken of scan de QR code die je op het stuur kunt vinden.

Je rit pauzeren of beëindigen 

Het was je misschien al opgevallen dat de stad waar je wilt rijden is verdeeld in gekleurde gebieden. De meeste gebieden van een stad zullen vaak groen zijn en dit houdt in dat je hier een rit kan starten, pauzeren of beëindigen. 

 • 🟢 Servicegebied:  Hier moet je je rit beëindigen.
 • 🔴 Geen parkeergebied: Hier mag je niet je scooter parkeren of je rit beëindigen. 
 • ⚪️ Buiten servicegebied: Hier mag je gewoon parkeren, alleen niet je rit beëindigen.
 • 🟣 Kortingsgebied: Als je hier je rit beëindigd of je rit begint krijg je korting!
 •  

Let dus op waar je je de scooter parkeert. Je mag een scooter dus op de stoep parkeren binnen een groen, wit of paars gebied. Ontwijk de rood gemarkeerde gebieden want hier mag je niet parkeren.

Een rit beëindigen mag enkel in een groen of paars gebied. Via de app kun je een rit beëindigen en wordt er gevraagd om een parkeerfoto. GO Sharing kan op deze manier controleren of je hem voor het laatst goed geparkeerd hebt. 

Tip

Bekijk eerst waar je heen wil gaan. Zo voorkom je dat je pas op locatie erachter komt dat er misschien helemaal niet geparkeerd mag worden.

Go sharing scooter schermGo Sharing scooter

Wat kost GO Sharing? Alle abonnementen uitgelegd

GO Sharing heeft meerdere pakketten. Hierdoor kun je voordeliger rijden als je regelmatig gebruik maakt van de dienst. Het standaard tarief is €0,29 per minuut en €0,10 per geparkeerde minuut

Betalen voor parkeren is handig als je bijvoorbeeld boodschappen gaat doen en er zeker van wilt zijn dat je op de terugweg ook nog je scooter kunt gebruiken. Neem je het risico dat je scooter door iemand anders wordt overgenomen? Dan betaal je uiteraard geen parkeerkosten.

Naast het standaard tarief zijn er drie bundels met rijminuten. Basic, Big en Crazy.

🛵  Abonnement ⏱  Minuten 💰 Bedrag 📈 Besparing
GO Basic
€0,27 per minuut
75 rijminuten €19,95 €1,80*
GO Big
€0,25 per minuut
200 rijminuten €49,95 €8,05*
GO Crazy
€0,23 per minuut
425 rijminuten €99,95 €23,30*

*De bovenstaande besparingen werken als volgt:
Als je Basic pakket van 75 minuten inkoopt bespaar je €1,80 t.o.v. het standaard tarief

Beste deelscooter: GO Sharing, Felyx of Check?

GO Sharing is niet het enige elektrische deelscooter bedrijf in Nederland. Zo heb je ook nog Felyx en Check. Felyx en Check zijn tot in tegenstelling van GO Sharing nog niet verspreid over Nederland. Zo is Felyx is namelijk nog maar in 8 steden gevestigd en Check alleen nog maar in Amsterdam, Breda, Den Haag en Rotterdam.

Alle drie de diensten werken vergelijkbaar. Alle drie de diensten hebben gebieden waar je je rit mag starten of beëindigen. Check heeft als enige een starttarief van €0,50. GO Sharing en Felyx hebben geen starttarief

🛵 ⏱ Per minuut 🕰 Per uur 🅿️ Parkeerkosten 🧮 Voorbeeld*
GO Sharing
€0,29 €17,40 €0,10 €5,35
Felyx
€0,30 €18,00 €0,10 €5,50
Check
€0,25 €15,00 €0,10 €5,25

*We rijden 15 minuten en parkeren de scooter voor 10 minuten.

Zoals je in de tabel hierboven ziet is het verschil tussen GO Sharing en Check klein. Voor kleine ritjes kan Check alsnog duurder zijn door het starttarief van €0,50. Met een GO Big pakket van GO Sharing rij je nog goedkoper dan Check.

GO Sharing is in veel gevallen de beste optie voor een deelscooter. GO Sharing heeft een betere dekking in Nederland en groeit razendsnel naar andere steden. Bekijk hier of jouw stad beschikbaar is.

Helaas zijn de bekende deelstepjes die in onze buurlanden als Duitsland en België te zien zijn (nog) verboden in Nederland. Zodra het mogelijk is om legaal op een e step te rijden in Nederland, zullen we daar een artikel over schrijven. Tot die tijd is het gebruik van een deelscooter de perfecte manier om je snel te verplaatsen in een stad. 

Go Sharing zijkantGo Sharing phone

Onze review over Go Sharing

GO Sharing heeft ons blij verrast. Je kunt gemakkelijk een deelscooter huren en direct naar je bestemming rijden. Het gebruik van de app is duidelijk en het gevoel dat je waar je ook bent in een stad een elektrische deelscooter kunt pakken is fijn.

Voor- en nadelen van Go Sharing

 • ✅  Snelle registratie en rijbewijs controle
 • ✅  Al beschikbaar vanaf 16 jaar (mits je een rijbewijs hebt).
 • ✅  Relatief goedkoop als je het vergelijkt met OV kosten
 • ✅  Snel van A naar B binnen een stad
 • ✅  Overzichtelijke app
 • ✅  Duurzame elektrische deelscooters
 • ✅  Extra korting door te parkeren in kortingsgebieden
 •  
 • 🚫  Parkeren en je rit beëindigen kan even duren door je positie (map) in de app
 • 🚫  Scooters kunnen beschadigd/vernielt zijn en dit moet je zelf controleren
  🚫  Niet altijd een scooter bij je in de buurt
 •  

Voorkom extra kosten en houdt je altijd aan de (verkeer)regels!

Gratis GO Sharing proberen met onze kortingscode

Wil je ook een groene deelscooter van GO Sharing proberen? Met onze kortingscode kun je de dienst 25 minuten gratis proberen. Het aanmelden is kosteloos en je rit is helemaal gratis als je binnen de 25 minuten blijft.

Korting via Cardmapr

Met code EAQQSU ontvang je via CardMapr 25 gratis rijminuten!
Je vult deze code in als kortingscode in de app.

Disclaimer: dit artikel is niet gesponsord of in samenwerking met Go Sharing. We maken graag gebruik van deze dienst.