Reviews

Deelauto's huren met een creditcard bij Drive Amber (review)

Bjorn

24 June 2020

Bjorn

Hoi! Mijn naam is Bjorn

Deelauto's huren met een creditcard bij Drive Amber (review)

Met Drive Amber huur je on demand een deelauto en betaal je enkel het gebruik. Een auto zonder maandelijkse kosten én te boeken via een app. Je leest het in onze review.


Het rijden van een deelauto ten opzichte van een eigen auto heeft voordelen: geen zorgen over verzekeringen, geen onderhoud, geen afschrijvingen en vooral milieuvriendelijker. Een eigen auto staat grotendeels van de tijd stil, maar de vaste lasten blijven doorgaan. Bij een deelauto is dat gelukkig anders. Je maakt hierbij gebruik van het pay to use concept, je betaalt alleen wat je gebruikt. 

Deelauto's in Nederland

In Nederland maken we al jaren gebruik van deelauto's. Of dit nu via een platform als SnapCar, een service als Drive Amber of via je vrienden is, het bestaat al even. We zien dat er gelukkig steeds meer innovatie word gedaan m.b.t. het "lenen" van een auto. 

In oktober van 2018 is de Green Deal Autodelen II getekend, met als doel: 700.000 autodelers en 100.000 deelauto's in 2021. Minder auto’s en minder autogebruik betekent minder CO2-uitstoot en betere luchtkwaliteit.

Voor wie af en toe een auto wil voor boodschappen, verjaardagen, een dagje weg of een roadtrip in Nederland; een deelauto is de uitkomst!

Een elektrische deelauto van Drive Amber

Als partner van de Green Deal Autodelen II heeft Amber als doel dat bedrijven, overheden en burgers maximaal gebruik gaan maken van de mogelijkheden van autodelen. Met een elektrische BMW i3 is dit natuurlijk wel heel aantrekkelijk. 

We hebben de laatste tijd regelmatig gebruik gemaakt van een deelauto van Amber. In het verleden hadden we al gebruik gemaakt van concurrent Greenwheels waardoor we de ervaring konden vergelijken. 

De gemaakte ritten kunnen betaald worden met een creditcard van American Express, MasterCard of VISA. Voor ons een reden om het te proberen. 

Drive Amber appBMW i3 ChargeBMW i3 Charge cable

Abonnementen van Drive Amber

Geen zin in maandelijkse kosten, dan kun je gebruik maken van het Pay to use plan. Je betaalt dan alleen voor het gebruik, zonder maandelijkse kosten. Rij je maandelijks meer dan 100 kilometer, dan is het misschien voordeliger om te kijken naar het Flex, Pro of Unlimited abonnement. 

Je kunt je abonnement maandelijks wijzigen. Handig als je weet dat je de komende tijd weinig gaat rijden, of juist wél.

πŸš—  Abonnement πŸ›£  Kilometers πŸ’° Bedrag
Pay to use
Tot ~100 km per maand
€0,35 per kilometer* €0 per maand
Flex
Vanaf ~100 km per maand
€0,30 per kilometer* €5 per maand
Pro
Vanaf ~300 km per maand
€0,25 per kilometer* €20 per maand
Unlimited
Vanaf ~500 km per maand
€0 per kilometer* €150 per maand

*Naast de kilometers betaal je ook een uurtarief. Op werkdagen tussen 08:00 - 18:00 betaal je €2,50 per uur. Op zaterdag en zondag tussen 08:00 - 22:00 betaal je €1 per uur.  Voor alle overige uren is er geen uurtarief. 

Doordeweeks boodschappen doen in de avond? Je betaalt dan gaan uurtarief, want dit is na 18:00. 

De eerste kilometers met Drive Amber

On demand een auto tot je beschikking. Met de Drive Amber app reserveer je één van de 170 BMW i3 deelauto bij de dichtstbijzijnde hub bij jou in de buurt. Je kiest een begin- en eindtijd van je rit. 

Aangezien Drive Amber gebruik maakt van elektrische BMW i3 auto's, dien je de auto eerst van de oplader te halen. Via de app kun je jouw reservering beheren, verlengen, de auto openen en sluiten. 

Telefonisch kregen we een kleine demo m.b.t. tot onze eerste rit. Aangezien we voorheen al gebruik maakten van Greenwheels, hadden we geen vragen en konden we gelijk op pad om nieuwe locaties te ontdekken voor CardMapr. 

Rit afsluiten

Klaar met je rit? Je parkeert de auto weer op een hub, zelfs als dit in een andere stad is dan waar je vandaan kwam. Omdat iedereen graag met een volle auto wil vertrekken, hang je de auto weer aan de oplader. In de app geef je aan dat je klaar bent met de rit, en dat is het! Je ontvangt gedetailleerd overzicht met het aantal kilometers en uren dat je de auto hebt gebruikt.

BMW i3BMW i3 interface dashboard

Onze review over Drive Amber

We waren erg enthousiast over het gebruik van een deelauto van Drive Amber. Door alles in één app te beheren, is het huren van een rit zo gedaan. Met Drive Amber kun je relatief goedkoop én milieuvriendelijk in een elektrische auto rijden.

Voor- en nadelen van Drive Amber

 • βœ…  Snelle onboarding. Registratie en rijbewijs controle
 • βœ…  On demand een auto huren. Zelfs als dat over een halfuur is
 • βœ…  Alles te beheren via een app.
 • βœ…  Transparante kosten
  βœ…  Gedetailleerdeerde kosten van een rit
 • βœ…  Elektrische BMW i3 auto
 • βœ…  Auto's kun je achterlaten op elke hub. Zelfs in een andere stad!
  βœ…  Ritten betalen met een creditcard (AMEX, MasterCard, VISA)

 • 🚫  Nog geen optie om op elk gewenst moment in-app feedback/contact op te nemen.
 • 🚫  Geen inzicht in tijdslots/beschikbaarheid voor boekingen die je plotseling wil maken
  🚫  Geen mogelijkheid om vrienden te inviten (referral) om Amber te gebruiken
  🚫  Nog geen auto's in grote steden als Groningen, Almere, Enschede etc.


We zijn benieuwd naar de toekomst van Amber. Hopelijk komen er steeds meer deelauto's van Amber bij in Nederland. Woon je in het noorden van Nederland, dan zul je helaas nog (even) moeten wachten. 

Disclaimer: dit artikel is niet gesponsord of in samenwerking met Drive Amber. We maken graag gebruik van deze dienst.

Deel je mening

Er zijn nog geen reacties. Schrijf de eerste!

Andere artikelen

Supermarktketen Dirk van de Broek accepteert nu ook American Express creditcards Creditcards

Supermarktketen Dirk van de Broek accepteert nu ook American Express creditcards

Goed nieuws voor klanten van supermarktketen Dirk. Je kunt nu je boodschappen betalen met een American Express creditcard.

De vernieuwde bunq v3 app komt eraan, en wij kregen alvast toegang! Reviews

De vernieuwde bunq v3 app komt eraan, en wij kregen alvast toegang!

Deze week vond bunq update #14 plaats met de vernieuwde v3.0 app update. Net zoals we kennen van de Apple keynotes, presenteert bunq ook haar ontwikkelingen met het publiek. Dit keer niet vanuit het DeLeMar-theater, maar traditioneel vanaf het bunq hoofdkantoor in Amsterdam.

Apple Pay in Nederland met een creditcard Creditcards

Apple Pay in Nederland met een creditcard

In Nederland is het gebruik van Apple Pay met een Meastro-pas nog relatief nieuw. Steeds meer banken lijken Apple Pay voor Maestro te accepteren, maar laten de creditcards nog in de steek. We laten je de mogelijkheden van Apple Pay en creditcards in Nederland zien.