Flying Blue Miles besteden en sparen tijdens COVID-19

Bjorn

24 juli 2020

Bjorn Flying Blue Miles besteden en sparen tijdens COVID-19

Flying Blue Miles gespaard met je American Express creditcard in de COVID-19 maanden? Flying Blue Miles sparen en besteden in de coronatijd doe je hier.


De zomervakantie is voor velen begonnen, maar dit jaar helaas anders dan voorgaande jaren. Waar we het liefst een vlucht pakken naar Los Angeles, New York of Bali, zijn we nu door het coronavirus (COVID-19) genoodzaakt om andere plannen te maken.

Het coronavirus houdt ons al een lange tijd bezig, en niemand weet hoe lang dit nog gaat duren. Het sparen van Flying Blue Miles kan gewoon doorgaan dankzij een American Express Flying Blue card, maar het besteden gaat nu lastiger. Desondanks COVID-19, zijn er nog genoeg manieren om Flying Blue Miles te besteden én te sparen.

Flying Blue Miles sparen

Om Flying Blue Miles te kunnen besteden, zal je uiteraard eerst moeten sparen. Het Flying Blue loyaliteitsprogramma van KLM / Air France kent meerdere manieren om Miles te sparen. Het doen en/of maken van vluchten, overnachtingen, online aankopen, betalingen met een amex creditcard, huren van een auto.

Flying Blue Miles sparen met vluchten en overnachtingen

Het sparen van Flying Blue Miles door te vliegen gaat met het coronavirus iets lastiger, maar voor wie binnen Europa wil blijven toch mogelijk. Door te vliegen met vliegmaatschappijen uit de Skyteam alliantie zoals o.a. KLM, Air France, Transavia en Delta. Afhankelijk van je boekingsklasse, airline en bestemming kun je tot duizenden miles per trip verdienen.

Flying Blue Miles sparen bij overnachtingen kun je rechtstreeks doen bij o.a. Hilton, Marriott, IHG en Yotel. Daarnaast kun je via een speciale Flying Blue link van Booking.com, wereldwijd bij alle accommodaties sparen. Hierbij ontvang je 1 Flying Blue Mile met elke euro die je besteedt bij Booking.com. Rechtstreeks boeken bij eerdergenoemde hotelketens levert vaak meer Flying Blue Miles op dan via Booking.com.

💰 Spaartip

Heb je een American Express Flying Blue creditcard? Door vliegtickets en overnachtingen met een AMEX creditcard te betalen ontvang je dubbel zo veel miles.

Flying Blue Miles sparen met (online) aankopen

Je vakantiegeld besteden aan (online) shoppen en tegelijk sparen voor Flying Blue Miles is uiteraard ook een optie. Met het Flying Blue Earning Online programma spaar je bij honderden webshops. Bij bekende websites zoals Bol.com, Zalando, Thuisbezorgd, AliExpress en Apple ontvang je voor iedere bestede euro Flying Blue Miles.

Hierbij geldt ook weer, betaal met een creditcard van American Express zodat je dubbele miles ontvangt. Je ontvangt namelijk de miles via Flying Blue Earning Online, én daarnaast ook die van je AMEX creditcard.

COVID-19 Travel AirplaneZalando pakketjes

Flying Blue Miles besteden

Nu we genoeg miles hebben, is het tijd om ze te besteden. Normaal gesproken raad ik je aan om Flying Blue Miles te besteden aan vliegtickets bij KLM of een upgrade naar Business Class. Dit is ondanks de coronavirus nog steeds mogelijk, maar de bekende Promo Rewards zijn helaas (tijdelijk) offline. Daarnaast zijn populaire bestemmingen buiten Europa zoals New York en Los Angeles nog niet toegankelijk.

Flying Blue Miles besteden aan vliegtickets

Mocht je toch je miles willen inzetten bij het boeken van vliegtickets, dan kan dit via de websites van KLM, Air France en Transavia. Via deze Skyteam-partners kun je de zogeheten Reward-tickets boeken. Een enkeltje Parijs boek je voor ongeveer 6.000 miles bij KLM.

De luchtvaart staat op dit moment op zijn kop, dit kan dus betekenen dat je meer miles kwijt bent voor vliegtickets dan normaal. Vliegmaatschappijen draaien (nog) niet op volle toeren, waardoor sommige vliegroutes niet worden gevlogen of erg duur zijn. Via deze tool bereken je hoeveel Flying Blue Miles je gemiddeld kwijt bent voor een vliegticket.

Flying Blue Miles besteden aan overnachtingen

Een staycation in eigen land, of met de auto door Europa? Naast het sparen bij accommodaties, is het ook mogelijk om je miles te besteden bij accommodaties. Via Hotels for Miles (onderdeel van Flying Blue) boek je hotelovernachtingen met miles.

Doordat veel Nederlanders voor een staycation gaan, zitten veel accommodaties vol. Houd er rekening mee dat het aanbod van Hotels for Miles op dit moment niet compleet is door het coronavirus.

Hotel bed

Flying Blue Miles doneren aan de zorg of andere goede doelen

Geen vakantieplannen dit jaar? Het is ook mogelijk om een deel van je Flying Blue Miles te doneren aan de zorghelden. De ingezamelde miles worden verdeeld onder de deelnemende zorgmedewerkers. Zij kunnen 50.000 miles ontvangen om in te zetten voor twee retourtickets binnen Europa.

Naast het doneren aan de zorg, is het ook mogelijk om je miles to doneren aan goede doelen zoals Unicef, Rode Kruis of Giro555. 

Doorsparen of besteden?

Het besteden van miles is in de coronatijd nog steeds mogelijk, alleen vragen wij ons af of dit slim is. Het boeken van een vliegticket of een hotelovernachting kost momenteel meer miles dan we gewend zijn.

Het sparen van Flying Blue Miles gaat natuurlijk gewoon door. Zodra de zomervakanties voorbij zijn én de grenzen verder opengaan, verwachten we betere deals voor je Flying Blue Miles. 

Wat ga jij met je Flying Blue Miles doen? Sparen of besteden?