ICS trekt de stekker uit de ICS GO Card. Dit moet je weten over je ICS creditcard

Bjorn

26 april 2024

Bjorn ICS trekt de stekker uit de ICS GO Card. Dit moet je weten over je ICS creditcard

ICS stopt per 1 mei 2024 met het uitgeven van nieuwe ICS Go Card creditcards. Heb je een ICS Go creditcard? Lees wat er voor jou gaat veranderen.


Helaas stopt International Card Services, beter bekend als ICS, vanaf 1 mei 2024 met het uitgeven van nieuwe ICS GO Cards. ICS stopt met de ICS GO Card omdat het product niet voldoet aan hun streven naar relevantie, duurzaamheid en veiligheid.

Eind 2021 schreven we over de introductie van de ICS GO Card, een creditcard gericht op mensen die niet in aanmerking kwamen voor een standaard creditcard met BKR-toetsing.

Wat is de ICS Go Card?

De ICS GO Card is een prepaid creditcard die zonder BKR-toetsing en inkomenseis kan worden aangevraagd. Dit type kaart vereist dat gebruikers zelf geld op de kaart laden voordat ze betalingen kunnen verrichten. Hierdoor kan er niet meer worden uitgegeven dan het vooraf opgeladen bedrag.

De prepaid creditcard van ICS kost eenmalig 65 euro en is drie jaar geldig, wat omgerekend neerkomt op ongeveer 22 euro per jaar. 

De voordelen van deze creditcard:

  • Geen BKR-toetsing
  • Geen inkomenseis
  • Aankoopverzekering (180 dagen)
  • Aflevergarantie 
  • Contactloos betalen met Apple Pay

ICS Go Card stopt vanaf 1 mei 2024

Vanaf 1 mei 2024 stopt ICS met het uitgeven van nieuwe Go creditcards. Tot die tijd kun je nog een kaart aanvragen.

Huidige Go Card-gebruikers kunnen hun creditcard zonder problemen blijven gebruiken tot aan de vervaldatum, welke drie jaar na uitgifte plaatsvindt. Het is helaas niet mogelijk om na deze periode de kaart te verlengen voor een nieuwe Go Card.

ICS Go Card
ICS GO Card

ICS Go Card alternatief

Ben je op zoek naar een prepaid creditcard alternatief voor de ICS Go Card, dan kom je al snel uit bij de gratis Revolut Standaard creditcard. Revolut bied meerdere creditcards aan waaronder de Revolut Standard. Je kunt ook deze creditcard aanvragen zonder een BKR-toetsing of inkomenseis. 

Om te kunnen betalen met een Revolut creditcard dien je eerst genoeg 'saldo' op je account te hebben. Je kunt je saldo makkelijk opwaarderen met iDEAL of een overboeking vanaf een andere bank.

Daarnaast heeft Revolut sinds kort het RevPoints spaarprogramma waarmee je gratis kunt sparen voor vliegtickets en hotelovernachtingen. Het sparen voor o.a. vliegtickets met een creditcard zien we ook terug bij een American Express creditcard.

Je kunt een gratis Revolut Standard creditcard aanvragen via de kaart hieronder: