Revolut lanceert RevPoints: begin nu met sparen voor gratis KLM vliegtickets

Bjorn

21 februari 2024

Bjorn Revolut lanceert RevPoints: begin nu met sparen voor gratis KLM vliegtickets

Met RevPoints van Revolut spaar je nu automatisch voor vliegtickets en overnachtingen. Door je gratis Revolut Mastercard Debit te gebruiken ontvang je tot 1 RevPoint per euro op al je uitgaven.


Revolut breidt uit naar Nederland met het RevPoint spaarprogramma, een nieuwe manier voor Nederlanders om met een creditcard te sparen. Net als bij bekende programma's van bijvoorbeeld American Express, verzamel je ook hier punten bij elke uitgave.

Hoe werkt Revolut RevPoints

RevPoints is het nieuwe spaarprogramma van Revolut, bedacht om jouw dagelijkse betalingen met de credit- of debitcard te belonen. Elke keer als je je Revolut kaart gebruikt spaar je punten die je kunt omzetten in beloningen. Zo wordt elke aankoop niet alleen een uitgave, maar ook een leuke korting op overnachtingen en vliegtickets.  

RevPoints sparen

De snelste manier om RevPoints te sparen is door je Revolut creditcard te gebruiken. Je hebt bij Revolut de mogelijkheid om een debit Mastercard te nemen. In Nederland worden deze kaarten op vrijwel alle plekken geaccepteerd. Op deze manier kun je extra makkelijk en snel RevPoints sparen.

Met een gratis Revolut Standard-abonnement ontvang je 1 RevPoint per 10 euro. Heb je een Ultra-abonnement dan kan dit oplopen tot 1 RevPoint per euro. Hieronder een overzicht van alle Revolut abonnementen. 

  Kosten RevPoints
Standard Gratis 1 punt per € 10.-
Plus € 3,99 p/m 1 punt per € 10.-
Premium € 9,99 p/m 1 punt per € 4.-
Metal € 18,99 p/m 1 punt per € 2.-
Ultra € 60,00 p/m 1 punt per € 1.-

Meer voordelen

Naast het sparen van RevPoints hebben de betaalde abonnementen nog meer voordelen zoals aankoopverzekering, lagere kosten bij vreemde valuta, loungetoegang op vliegvelden, cashback en meer. 

Een andere manier om punten te verdienen is met de zogeheten "Challenges". Dit zijn kleine opdrachten waarmee je extra punten verdient. Een paar voorbeelden hieronder:

 1. Betaal met je mobiel
  Betaal 5 keer met Apple Pay of Google Pay voor 10 punten.
 2. Maak een Bill Pocket
  Maak een nieuw potje aan voor 5 punten.
 3. Stel budget in
  Stel een uitgaven budget in voor 5 punten.
 4. Maak een donatie
  Steun een goed doel met een donatie voor 5 punten.

Op het moment van schrijven zijn er in totaal 14 verschillende challenges. De beloningen voor deze uitdagingen kunnen oplopen tot 500 RevPoints. Een upgrade naar Revolut Ultra levert zelfs 10.000 punten op. 

Overzicht Revolut Revpoints saldo
Inzicht in je RevPoints saldo
Revolut RevPoints zichtbaar in tabbar
RevPoints knop in het menu

RevPoints verzilveren

RevPoints zijn op twee verschillende manieren te verzilveren en verlopen na 3 jaar. Het is dus belangrijk dat je voor die tijd je punten hebt gebruikt voor een overnachting of omzetting naar Flying Blue of Avios.

Je kunt je punten verzilveren door:

 1. Hotels boeken via Revolut
 2. Omzetten naar Flying Blue Miles of Avios

Hotels boeken via Revolut

Een hotel boeken via de Revolut-app kon al een tijdje. Maar vanaf nu kun je een deel van het totaalbedrag betalen met punten. Op deze manier ontvang je een leuke korting op een overnachting. 

Gebruik je RevPoints om hotels te boeken, dan is de waarde van een RevPoint € 0,02. Bij verzilveren van 2.000 punten ontvang je dus € 40,- korting op je overnachting.  

Omzetten naar Flying Blue of Avios

Revolut heeft op dit moment een samenwerking met Flying Blue en Avios. Deze loyaliteitsprogramma's worden gebruikt bij grote populaire vliegmaatschappijen waaronder KLM. Wil je je RevPoints graag besteden aan een gratis KLM vliegticket, dan kun je het beste voor Flying Blue gaan.

Ook is het uniek dat je punten per stuk kunt omwisselen. Je hebt geen minimum nodig waardoor je bijvoorbeeld ook 10 punten kunt inwisselen. American Express hanteert een minimum van 625 punten. 

Voor beide programma's geldt; 1 Revpoint = 1 Flying Blue Mile / Avios. Vergeleken met American Express is dit een hele goede koers. Daar wordt vaak gebruik gemaakt van een 5:4 koers. 

 1. Flying Blue
  Te gebruiken bij bijv. KLM, Air France en Transavia.
 2. Avios
  Te gebruiken bij bijv. British Airways, Iberia en Vueling.

De waarde van een RevPoint hangt nu af van Flying Blue en Avios. 1 Flying Blue punt wordt gemiddeld geschat op € 0,005 (halve cent). Hoe je het meeste uit je Flying Blue miles kunt halen lees je in ons "Wat zijn mijn Flying Blue Miles (punten) waard?" artikel. 

RevPoints gebruiken voor overnachtingen
RevPoints gebruiken voor overnachtingen
RevPoints inwisselen voor Airline Miles
RevPoints inwisselen voor Airline Miles

Gratis proberen

Revolut Standard is gratis aan te vragen en te proberen. Met het gratis Revolut abonnement ontvang je 1 RevPoint per € 10,-. Een betaald abonnement is niet vereist om punten te kunnen sparen.

Je hebt de flexibiliteit om maandelijks van abonnement te wisselen, handig voor als je grote uitgaven verwacht en zo snel extra RevPoints wilt verdienen. Bovendien profiteer je dan ook van diverse aankoop- en annuleringsverzekeringen.