ING creditcards in Nederland nu ook geschikt voor Apple Pay

Bjorn

11 december 2020

Bjorn ING creditcards in Nederland nu ook geschikt voor Apple Pay

Apple Pay nu ook voor ING creditcards. Vanaf nu kun je jouw ING creditcard toevoegen aan Apple Pay in Nederland. Naast de normale betaalpas is nu ook de creditcard aan de beurt.


Apple Pay met Nederlandse creditcards

Nog geen maand na het introduceren van Apple Pay bij Rabobank, is nu ook ING aan de beurt. ING mag zich naast American Express, bunq én Rabobank zich aansluiten bij Nederlandse creditcarduitgevers waar Apple Pay mogelijk is. 

Het is nog (even) afwachten op ABN Amro en SNS Bank wanneer zij ook Apple Pay introduceren voor creditcards. Gelukkig kan men bij deze banken al wel een Maestro en V-Pay betaalpas toevoegen aan de dienst. 

ING creditcard werkt nu met Apple Pay in Nederland

Waar ING in 2019 als eerste bank Apple Pay introduceerde voor betaalpassen, zijn ze met creditcards iets later. Dit keer gingen American Express en Rabobank voor. Zowel particuliere als zakelijke klanten van ING met een MasterCard of VISA kunnen vanaf nu gebruik maken van Apple Pay.

In Nederland kun je al terecht bij meer dan 6.000 fysieke creditcard locaties, maar in het buitenland is het gebruik van een creditcard nog populairder. Voor online aankopen bij webshops als Coolblue en Amac kan Apple Pay ook gebruikt worden.

Apple Pay Creditcard ING

Hoe voeg ik mijn ING creditcard toe aan Apple Pay?

Het toevoegen van een ING creditcard gaat net als de betaalpassen via de Wallet-app.

  • 1. Open de Wallet-app.
  • 2. Druk rechtsboven op het plusje.
  • 3. Kies voor ING
  • 4. Scan je ING creditcard of voer deze handmatig in.
  • 5. Voer de verloopdatum en CVC-code in.
  • 5. Vul je verificatienummer in die je ontvangt via SMS of email. 
  • 6. Klaar! Je ING is nu te gebruiken met Apple Pay.


Uiteraard kun je de ING creditcard ook toevoegen op je Apple Watch en Macbook. Voor het toevoegen op een iPhone heb je minimaal een iPhone 6 of hoger nodig.