Rabobank creditcards in Nederland nu ook geschikt voor Apple Pay

Bjorn

19 november 2020

Bjorn Rabobank creditcards in Nederland nu ook geschikt voor Apple Pay

Goed nieuws voor Rabobank klanten. Vanaf nu kun je jouw Rabobank creditcard toevoegen aan Apple Pay in Nederland. Naast de normale betaalpas is nu ook de creditcard aan de beurt.


Apple Pay met Nederlandse creditcards

Het aanbod van Nederlandse creditcards met ondersteuning voor Apple Pay groeit steeds verder. Zo kunnen American Express klanten sinds augustus hun creditcard toevoegen, en bunq klanten al ruim een jaar.

Voor de zogeheten traditionele banken als ING, ABN Amro en SNS bank is mobiel betalen met je creditcard nog (even) niet mogelijk. Waar het bij ABN en SNS nog stil is, weten we dat ING hard aan het werk is om ook creditcards beschikbaar te maken voor Apple Pay.

Rabobank creditcard werkt nu ook met Apple Pay in Nederland

Een jaar nadat Rabobank Apple Pay introduceert voor betaalpassen, zijn nu ook de RaboCard en de Rabo GoldCard aan de beurt. Voor zowel particuliere als zakelijke klanten van Rabobank met een MasterCard of VISA kunnen vanaf nu gebruik maken van deze service.

In Nederland kun je al terecht bij meer dan 6.000 fysieke creditcard locaties, maar in het buitenland is het gebruik van een creditcard nog populairder. Voor online aankopen bij webshops als Coolblue en Amac kan Apple Pay ook gebruikt worden. 

Betalen met Apple Pay

Hoe voeg ik mijn Rabobank creditcard toe aan Apple Pay?

Het toevoegen van kaarten in Apple Pay kan rechtstreeks in de Rabobank app, maar kan ook handmatig via Wallet.

  • 1. Open de Wallet-app.
  • 2. Druk rechtsboven op het plusje.
  • 3. Kies voor Rabobank
  • 4. Scan je Rabobank creditcard of voer deze handmatig in.
  • 5. Voer de verloopdatum en CVC-code in.
  • 5. Vul je verificatienummer in die je ontvangt via SMS of email. 
  • 6. Klaar! Je RaboCard is nu te gebruiken met Apple Pay.


Uiteraard kun je de RaboCard ook toevoegen op je Apple Watch en Macbook. Voor het toevoegen op een iPhone heb je minimaal een iPhone 6 of hoger nodig.