Plutus Card voegt ondersteuning toe voor Apple Pay en Google Pay

Bjorn

20 maart 2024

Bjorn Plutus Card voegt ondersteuning toe voor Apple Pay en Google Pay

De Plutus Card is nu te gebruiken met Apple Pay en Google Pay, waardoor betalingen veiliger en sneller verlopen. Betaal contactloos in winkels, online of in apps met slechts een tik van je smartphone of smartwatch.


Veel Plutus-klanten hebben erop gewacht en nu is het mogelijk: Apple Pay en Google Pay zijn direct te gebruiken met de Plutus Card. Extra apps of diensten zijn niet meer nodig. Koppel je Plutus Card nu rechtstreeks aan Apple Pay en Google Pay om overal snel en contactloos te betalen.

Voorheen was een koppeling via Curve nodig, ook voor klanten met een virtuele kaart die in winkels wilden betalen. Dankzij de nieuwe update is het betalen nu rechtstreeks en moeiteloos, of je nu in de winkel staat of online shopt.

Wat is Apple Pay en Google Pay?

Apple Pay en Google Pay zijn digitale portemonnees waarmee je contactloos kunt betalen met je smartphone of smartwatch. In Nederland kun je deze diensten gebruiken bij een groot aantal winkels, horecagelegenheden en supermarkten zoals Albert Heijn, Jumbo Supermarkten en Dirk

Je kunt je betaalkaarten, zoals de Plutus Card, makkelijk toevoegen aan deze digitale portemonnees. Wanneer je wilt afrekenen in een winkel of restaurant, kies je op je telefoon of smartwatch de kaart die je wilt gebruiken, houd je het apparaat bij de betaalterminal en bevestig je de betaling met bijvoorbeeld je vingerafdruk of gezicht. 

Het gebruik van Apple Pay en Google Pay is helemaal gratis. Daarnaast bieden veel financiële instellingen in Nederland, waaronder grote banken zoals ING, Rabobank en ABN AMRO, maar ook creditcardmaatschappijen zoals American Express, ondersteuning voor deze diensten. 

Plutus Card toevoegen aan Apple Pay en Google Pay

De Plutus Card is gratis toe te voegen aan Apple Pay en Google Pay. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het gebruik van deze digitale portemonnees. Mocht je nog niet eerder gebruik hebben gemaakt van deze diensten, dan kun je ons stappenplan hieronder volgen.

Toevoegen aan Apple Pay (Wallet)

Om gebruik te maken van Apple Pay wordt een iPhone Xs of nieuwer vereist. Zorg ook dat je minimaal iOS 15.5 geïnstalleerd hebt. Op dit moment is iOS 17.4 al uit, dus de kans is groot dat je dit al hebt.

 1. Open de Wallet app
 2. Tik rechtsbovenin op het + icoon
 3. Tik op 'Betaalkaart of creditcard'
 4. Scroll naar beneden en tik op 'Voeg andere kaart toe'
 5. Tik op 'Voer kaartinfo handmatig in'
 6. Voer je kaartnummer, vervaldatum en beveiligingscode in. Deze zijn te vinden in de Plutus app onder 'Cards'
 7. Verifieer het toevoegen met een SMS of e-mail
 8. Klaar! Gebruik nu je Plutus Card met Apple Pay

Herhaal deze stappen op een Apple Watch of MacBook als je op deze apparaten gebruik wil maken van Apple Pay. 

Toevoegen aan Google Pay (Wallet)

Om gebruik te maken van Google Pay wordt een telefoon met Android 7 of hoger vereist. Op dit moment is Android 14 uit, dus de kans is groot dat je dit hebt.

 1. Open de Google Wallet app
 2. Tik onderaan op 'Toevoegen aan Wallet'
 3. Tik op 'Nieuwe creditcard of pinpas'
 4. Voer je kaartnummer, vervaldatum en beveiligingscode in. Deze zijn te vinden in de Plutus app onder 'Cards'
 5. Indien nodig; verifieer het toevoegen met een SMS of e-mail
 6. Klaar! Gebruik nu je Plutus Card met Google Pay

Je kunt je kaart ook toevoegen aan een smartwatch met Wear OS2 of hoger.