Welke Visa creditcard past bij mij en moet ik aanvragen?

Tessa

22 april 2022

Tessa Welke Visa creditcard past bij mij en moet ik aanvragen?

Er zijn veel verschillende Visa creditcards, met elk haar eigen voordelen. Welke creditcard moet ik aanvragen? Wij zetten in dit artikel alle voordelen van de verschillende Visa creditcards voor je op een rijtje!


Om te beginnen moet je jezelf afvragen waarvoor je de Visa creditcard wil gaan gebruiken. Is dit voor zakelijk gebruik, dagelijks gebruik of voor op vakantie? Bepaalde Visa kaarten zijn namelijk ontworpen om juist voordeel te halen uit deze type uitgaven. Ook moet je nagaan of je een Visa creditcard wil die met debit of met credit werkt. We hebben de Visa creditcards verdeeld onder drie categorieën verdeelt: persoonlijk, vakantie en zakelijk.

Revolut Visa creditcard

Revolut is een prima kaart voor persoonlijk gebruik, maar ook voor op vakantie. Je kan gemakkelijk potjes maken voor verschillende valuta's. Het grootste voordeel van Revolut is dat betalen in verschillende valuta's in het buitenland voordelig is zonder wisselkoersopslag

πŸ’³ Revolut Type Aankoopverzekering Kosten Opnamen Reisverzekering
Standaard Debit/Prepaid Geen Gratis €200,-

❌

Plus Debit/Prepaid 365 dagen €35,88 per jaar €200,-

❌

Premium Debit/Prepaid 365 dagen €95,88 per jaar  €400,-

βœ…

Metal Debit/Prepaid 365 dagen €167,88 per jaar €800,-

βœ…

Mocht je voor persoonlijk gebruik een Revolut creditcard willen gebruiken, dan is de Revolut Premium kaart een aanrader. Voor minder dan €100,- per jaar zijn als jouw aankopen 365 dagen volledig verzekerd! Mocht je dan toch op reis gaan, ben je direct verzekerd.

Revolut MacBookVisa 3 kaarten

ANWB Visa creditcard

ANWB heeft haar eigen creditcards die in samenwerking zijn met Visa. Deze creditcards zijn voornamelijk gericht op vakantie en persoonlijk gebruik. Deze kaarten worden dan ook wereldwijd geaccepteerd. Zo hebben de ANWB Visa Gold en Visa Silver kaarten een noodgeld garantie. Dit houdt in dat wanneer je door omstandigheden je geld verliest, je kosteloos contant geld kan opnemen.

πŸ’³ ANWB Type Aankoopverzekering Kosten Noodgeld Reisverzekering
Classic Debit/Prepaid 180 dagen

€16,00

per jaar

€0,-

❌

Silver Debit/Prepaid 270 dagen €13,25 per jaar* €1000,-

❌

Gold Credit 365 dagen 1e jaar gratis**  €2000,-

❌

*Tijdelijk 50% korting.

** Tijdelijk het eerste jaar gratis. Daarna €38,50.

Bij deze creditcard zit geen reisverzekering. Dit is heel anders dan de meeste Visa creditcards waar je wel standaard een reisvezekering bij hebt. De conclusie is dat alleen de ANWB Gold Card het misschien waard is. Deze mag je het eerste jaar gratis uitproberen.

Visa persoonlijk

Visa heeft uiteraard ook haar eigen creditcard. Zo heeft Visa net als American Express en Mastercard meerdere gradaties in haar creditcard. Ze hebben zelfs een Visa World Card Panda. Deze kaart is gelinkt aan het Wereld Natuur Fonds, die door een kaart te hebben, direct steunt. De Visa World Card Panda is zelfs het eerste jaar gratis! Zo kan je een creditcard uitproberen en tegelijk het WWF steunen!

πŸ’³ Visa Type Aankoopverzekering Kosten Actie Reisverzekering
Card Credit 180 dagen

€36,50

1e jaar gratis

βœ…

Panda Credit 180 dagen €36,50  1e jaar gratis

❌

Gold Credit 365 dagen €55,-  1e jaar €36,50

βœ…

Platinum Credit 365 dagen €154,- 1e jaar €77,-

βœ…

Visa haar persoonlijke kaarten zijn allemaal uitstekend. Echter is in onze opinie de Visa World Card Gold de beste optie. Met haar aankoopverzekering, aflevergarantie en reisverzekering, is deze kaart perfect voor persoonlijk gebruik. Zowel als in het binnenland als in het buitenland.

Afbeelding

Visa zakelijk

Naast persoonlijke kaarten heeft Visa ook haar eigen zakelijke Visa creditcards. Deze zijn perfect voor wanneer je een onderneming hebt en je aankopen met een creditcard wil doen. Visa heeft twee kaarten; Visa Wordl Card Business en de Visa Word Card Business Gold. Beide schelen niet veel van elkaar. Daarnaast ben je met beide kaarten goed verzekerd.

πŸ’³ Visa Type Aankoopverzekering Kosten Bestedingslimiet Reisverzekering
Business Credit 180 dagen

€35,-

€ 2.500

❌

Business Gold Credit 365 dagen €154,- € 5.000

βœ…

Het voornamelijke verschil zit het in de bestedingslimiet en reisvezekering. Je krijgt namelijk bij de Visa Business Gold Card een verdubbeling van de bestedingslimiet. Ook ben je volledig vezekerderd wanneer je op reis gaat, door de reisverzekering. 

ICS Go Card

De ICS GO Card wordt wereldwijd geaccepteerd en is daarom handig voor vakanties, maar ook voor online betalingen, waar je alleen met creditcard kunt betalen. Voor de ICS GO-creditcard hoef je niet aan enige verdiensteneisen te voldoen en wordt er geen BKR toetsing uitgevoerd. Je hoeft dus alleen maar een kleur te kiezen en deze te claimen!

 

  • 180 dagen aankoopverzekering
  • Goedkoop aanschaffen
  • Nooit een negatief saldo
  • Wereldwijd geaccepteerd

 

Je kan met deze kaart genieten van 180 dagen een aankoopverzekering en betaal je maar eenmalig 65 euro voor 3 jaar! De ICS GO Card is een perfecte instapkaart. Wij raden dan deze kaart ook erg aan!

Conclusie

Visa creditcards hebben vele voordelen. Zo kan je kiezen tussen creditcards met of zonder reisverzekering, met een korte aankoopverzekring of een lange aankoopverzekering. Wij zijn voornamelijk erg fan van de ICS GO Card. Dit is omdat je maar 22 euro per jaar betald voor een goede instapkaart. 


Welke Visa creditcard is jouw favoriet?