Met de collega’s het jaar afsluiten met een diner bij Loetje Houten. We hadden er zin in!
De voorgerechten. Zelf had ik als voorgerecht de paling. Het waren diverse stukjes paling op een bord, een beetje sla met enkele rode uienringen, half citroentje, geroosterd wit brood en roomboter uit een plastic kuipje. Dit had niets met koken te maken, maar met dingen op een bord leggen. 0,0 inbreng dus van chef dus. En dat voor EUR. 18,- ! De gerookte zalm idem. Een klein beetje zalm, niet heel smaakvol, echt te weinig voor een bedrag van EUR. 15,-. En de carpaccio lag waarschijnlijk al een tijdje opgemaakt op borden in de koeling, want deze moest je echt van de borden schrapen.
Dan de hoofdgerechten, biefstukken! M’n collega naast me had een XL biefstuk, medium rare gebakken. Een normaal stuk vlees (maar zeker geen XL), de bereiding was prima, zoals het hoort, medium rare. Maar dat mag je dan ook verwachten voor EUR. 35,50. Exclusief frietjes en groenten! Zelf koos ik voor Biefstuk Ossenhaas Knoflook, formaat M. Deze wilde ik graag medium (dus niet medium rare) gebakken hebben. Men noemde dit 75% gebakken. Het formaat was een kleine M, niet groot dus, maar wel EUR. 27,50. Ik vroeg me dan af hoe groot (of juist klein) de S moest zijn. Medium gebakken was in dit geval de biefstuk over de lengte bijna helemaal doormidden snijden (alle biefstukken waren ongeveer 4 cm dik), openklappen en vervolgens bakken. Het resultaat was een nagenoeg doorbakken biefstuk. Dus ….
Een andere collega had Biefstuk Ossenhaas ‘Bali’. Dit waren 2 medaillons/ stukjes biefstuk. Bij het opdienen vroeg m’n collega aan de bediening: waar is de rest van het gerecht? Gênant hoe weinig het was.
En de sauzen, tja. 2 jaar geleden heb ik gegeten bij Loetje Amsterdam. Daar was de saus lekker. Nu waren de sauzen (Loetje jus, Knoflook en Bali) zout en waterig. En wit brood soppen in jus hoort volgens mij niet te gebeuren met geroosterd wit brood maar met vers wit brood … Alle gerechten worden geserveerd zonder frietjes en groenten. Een schaaltje friet kost EUR. 6,50, waarbij men eerst mayonaise op het bord doet en vervolgens de friet erover heen. Netjes friet met mayonaise op je eigen bord krijgen is vervolgens een uitdaging.
Tot slot de nagerechten, die hebben we maar overgeslagen, daar hadden we echt geen zin meer in. We waren er wel mee klaar.
Conclusie: slechte kwaliteit, te weinig eten, je betaalt veel te veel voor hetgeen je krijgt. Een hele dikke onvoldoende dus. Mij zie je hier niet meer terug.
PS1: Loetje Houten,jullie gaan waarschijnlijk deze kritiek ter harte nemen en intern bespreken. Fijn. Maar gezien de slechte reviews van het afgelopen jaar en langer geleden verwacht ik weinig verbetering. Tip: doe er iets mee, verander!
PS2: ja, ook jullie hebben prijsverhogingen moeten doorvoeren omdat de inkoop is gestegen. Andere restaurants hebben deze namelijk ook gehad, maar de meesten van hen lukt het wel om een fatsoenlijke prijs/kwaliteitsverhouding maaltijd te serveren. Dat zou met Loetje Houten dan ook moeten lukken, toch?
PS3 ja, we hadden gerechten terug naar de keuken kunnen sturen en het personeel kunnen aanpreken. Dan waren er 10 van de 12 terug gegaan, is het gezellig samen eten er ook gelijk vanaf en ben je weer minimaal een uur verder. Dus dan laat maar.
Prijs/kwaliteit: 2Service: 4Eten: 2Sfeer: 4
robbiedarkness één jaar geleden