Retour naar Eindhoven voor een lunch bij ons favoriete chinees restaurant waar ondertussen een favoriete chef is gaan werken. We mochten een plaatsje kiezen, fijn. Als aperitief een Messwein Grüner Veltliner 2021 van Stift GÅttweig die zeer goed beviel. Erbij een mini loempia gevuld met pekingeend in pikante dip, lekker.
In een vergulde vis een paastak als tafel decoratie, dacht ik. Maar er bleken verschillende hapjes in te hangen, grappig. Krokant gebakken lotuswortel met five spices en een gamba in krokant jasje van panko, erg lekker.
De Veltliner werd door geschonken voor bij een klassieker. In de schelp een met gember getoomde coquille op een bedje van glasnoedels in sojasaus, afgewerkt met stukjes gedroogde knoflook en ringen lente-ui. Bekende smaken die werden aangevuld door de zuren van de Veltliner. (7,5)
Uit de Pfalz een Ordensgut 'Alba Asparagus' 2020 van Meier gemaakt van Rivaner in de stijl van de Veltliner. Ernaast een speciaal gerecht. Een plak tarbot met een dikke laag stevige âgehaktâ van gamba's afgewerkt met een royaal gevulde saus van koningskrab waarbij witte asperges en spiegelei met vleugje five spices. We waren beide aangenaam verrast door de uitstekende textuur en delicate smaken van de tarbot met schaaldieren, genieten. (8,5)
Een unieke wijn met eigen etiket. Het team van Mei Wah heeft de druiven geplukt en het wijnmaak proces beïnvloed in een oplage van slechts 300 flessen. Weissburgunder 2020 van Paulinenhof gemaakt in de stijl van Bourgogne, beetje romig met vanille toets. Ernaast de topper van onze laatste bezoeken. Een halve kreeft in een saus van dubbel getrokken kippenbouillon gekruid met gember, apart uitgeserveerd een dekschaaltje met jasmijnrijst en stukjes gember. Bekende smaken, waar we blij van werden, die keurig in balans waren met de originele wijn. (8,5)
Over naar rood met een Quite Mencia 2017 van Veronica Ortega, diepe kleur, behoorlijk complex met tonen van rood en zwart fruit, aangename kruidigheid en elegante afdronk. Uit de keuken de topper van deze middag. Twee stukken A5 Wagyu waarop kaantjes van de vetkap aan tafel overgoten met een verrukkelijke saus van honing gember en shiitake. Ben zelf niet echt fan van rund maar met deze saus smaakte het geweldig, de wijn maakte het feestje compleet. Top. (9,25)
Uit Rioja de Oinoz Tempranillo Crianza 2015 van Carlos Moro gemaakt in gebalanceerde stijl met fijne zuren. Ernaast een stuk getrancheerde borstfilet van Pekingeend in een saus van shiitake en taugé. De filet was helemaal doorgegaard met zeer zachte textuur en verfijnde smaak. De saus zorgde voor sappigheid en de wijn maakte de gang compleet. (8,25)
Als afsluiter een krachtige Nespresso in een mooi glaasje.
Bediening was zeer goed tot uitstekend verzorgd. Keurige uitleg van wijn en spijs met de nodige gezelligheid.
Samengevat kunnen we stellen dat ditmaal de gerechten, opgebouwd met luxe ingrediënten en bereid op traditionele wijze, meer op de voorgrond kwamen. Ernaast keurig geselecteerde wijnen en voor partner speciale thee, in een gezellige ambiance, bedankt.
Adriaan Wijgerde
2 maanden geleden