Crypto Creditcards onder de loep: wat zijn ze en wat kun je met een crypto creditcard?

Bjorn

18 juli 2023

Bjorn Crypto Creditcards onder de loep: wat zijn ze en wat kun je met een crypto creditcard?

Met een crypto creditcard kun je veilig betalen met cryptocurrency's in winkels. Hoe deze nieuwe techniek van crypto credit- en debitcards werkt leggen we uit in dit artikel.


Cryptocurrency's zijn de laatste jaren een hot topic geworden. Je hebt er waarschijnlijk wel van gehoord, vooral van Bitcoin, die als de grote broer van alle digitale munten wordt beschouwd. Het is een nieuwe vorm van geld, maar dan digitaal, en het is de laatste jaren behoorlijk populair geworden bij investeerders en tech-liefhebbers. De Bitcoin koers heeft enorme pieken en dalen gekend, wat heeft geleid tot mooie financiële winsten voor sommigen, maar helaas ook tot verlies voor anderen.

Heb je deze digitale munten in bezit en wil je deze uitgeven zonder gedoe, dan is een crypto credit- of debitcard interessant. Deze betaalkaarten maken het mogelijk om bijna overal te kunnen betalen met deze digitale valuta's. 

Wat is een crypto creditcard?

Cryptocurrency's zoals de Bitcoin bestaan al jaren, maar zijn voor veel consumenten lastig te begrijpen. De achterliggende technologie en de benodigdheden om deze digitale munten te kopen, bewaren of uit te geven maakt het voor een leek vaak onmogelijk. 

Gelukkig zagen Visa en Mastercard dit ook in, en verleenden zij verschillende licenties aan bedrijven om de wereld van crypto toegankelijker te maken. Zo bestaan er cryptocreditcards die het mogelijk maken om je digitale portemonnee te gebruiken op alle plekken waar Visa en Mastercard worden geaccepteerd.

Een crypto card is dus in veel gevallen een Visa of Mastercard creditcard die het mogelijk maakt om crypto te sparen (bijv. cashbacks) en/of te besteden op plekken waar standaard creditcards ook worden geaccepteerd. Voorheen was het bijna onmogelijk om te betalen in winkels met bijvoorbeeld Bitcoins. 

Populaire voordelen van een crypto card:

Net als bij standaard creditcards is er ook stevige concurrentie onder crypto credit- en debitcards. De populaire voordelen van een crypto card zijn:

 • Je bestaande crypto makkelijk kunnen uitgeven in winkels.
 • Cashback op alle uitgaven met een kaart (soms tot 8%).
 • De koers van een crypto kan stijgen, en wordt een soort spaarrente. 
 • Vaak geen wisselkoersopslag (betalen in bijv. dollars i.p.v. euro).
 • Gebruiksvriendelijke apps.
 • Geen inkomenseis of BKR-check.
Afbeelding
Cashback ontvangen met Plutus
Afbeelding
Bitcoins kopen en uitgeven met Revolut

Beste crypto creditcard in Nederland

Door de samenwerkingen tussen creditcardmaatschappijen, Visa en Mastercard is de markt voor creditcards enorm gegroeid. Hoewel er een groeiende interesse is in het gebruik van cryptocurrencies voor dagelijkse transacties, zijn niet alle crypto creditcards beschikbaar in Nederland. Zo is de populair Binance Card helaas niet meer aan te vragen voor Nederlanders, omdat Bincance noodgedwongen moest vertrekken uit Nederland.

Om de vraag 'Wat is de beste crypto creditcard in Nederland' te kunnen beantwoorden moet je vooral kijken wat je zelf met een crypto card wilt doen. Wil je graag crypto verdienen met al je uitgaven, kijk dan naar een creditcard met een cashback programma. Wil je cryptocurrency's makkelijk besteden, kijk dan naar een creditcard met lage transactiekosten en fees.

Wij hebben 2 populaire crypto creditcards bekeken en hieronder uitgelicht. Beide creditcards zijn gratis aan te vragen en heeft ons team al meerdere maanden in de praktijk gebruikt. 

Revolut 

Revolut is erg populair in Nederland. De meeste creditcardhouders van Revolut gebruiken de kaart als een simpele prepaid creditcard voor op vakantie, maar vergeten dat Revolut veel meer opties te bieden heeft, waaronder cryptocurrencies.

Revolut biedt meer dan 100 verschillende crypto munten aan, waaronder de populaire Bitcoin. Deze kun je vanuit de gebruiksvriendelijke Revolut app kopen met bijv. iDEAL of je Revolut-tegoed. Je digitale valuta's kun je op ieder moment uitgeven met een gratis Revolut Mastercard.

 • Verschillende crypto's kopen.
 • Crypto's omzetten naar andere valuta's zoals euro of dollar.
 • Gebruiksvriendelijke app.
 • Gratis fysieke Mastercard.
 • Apple Pay en Google Pay ondersteuning. 

Plutus Card

Bij Plutus ontvang je juist gratis crypto met al je uitgaven. Met Plutus Starter (gratis) ontvang je 3% cashback op al je uitgaven als je deze gratis creditcard gebruikt. Zet tegoed op deze Visa kaart, en betaal overal waar Visa wordt geaccepteerd. Je cashback ontvang je in de vorm van crypto.

Je gespaarde cashback kun je na 45 dagen laten uitbetalen, of opsparen voor een hogere cashback tot 8%.  

 • Tot 8% cashback op al je uitgaven.
 • Maandelijks 1 perk; bijv. gratis Netflix of Spotify.
 • Gratis fysieke Visa kaart.

Conclusie 

Een crypto creditcard is handig als je cryptocurrencies op een makkelijke manier wilt kunnen uitgeven in een winkel. Er zijn verschillende soorten kaarten waaronder creditcards met een cashback zoals de Plutus Card. Voordat je een creditcard aanvraagt, is het belangrijk om de tijd te nemen om verschillende creditcards te vergelijken. Door creditcards te vergelijken, kun je de kaart vinden die het beste aansluit bij jouw behoeften.

Heb je geen ervaring met crypto en is dit onbekend terrein voor je? Lees je vooral goed in de voor- en nadelen van crypto. Met een simpele zoekopdracht in 'Wat is Bitcoin?' zie je de mogelijkheden wat deze digitale munt te bieden hebben. Omdat de Bitcoin wordt gezien als de belangrijkste crypto munt, is het verstandig om eerst de geschiedenis te leren.