Bunq stopt met de Travel Card creditcard. Dit is het alternatief voor op vakantie

Bjorn

9 juni 2021

Bjorn Bunq stopt met de Travel Card creditcard. Dit is het alternatief voor op vakantie

Bunq is gestopt met de Travel Card en Easy Travel abonnement. Lees hier welke creditcard het beste alternatief is voor op vakantie.


Ga je op vakantie naar het buitenland, dan wordt aangeraden om een creditcard mee te nemen. Sommige creditcards zijn voorzien van een reisverzekering, aankoopverzekering of hebben de mogelijkheid om vreemde valuta's zonder wisselkoersopslag om te zetten. 

Voor wie eens in het jaar op vakantie gaat naar het buitenland kan een creditcard voor 90% van het jaar overbodig zijn. De zogeheten prepaid (debit) creditcards zijn een uitkomst voor men die af en toe een creditcard wil gebruiken zonder jaarlijkse kosten. 

Wat is een bunq Travel Card

De bunq Travel Card was zo'n prepaid creditcard. Had je al een bankrekening bij een andere bank? Geen probleem, je kon gratis een bunq Travel Card naast je bestaande bankrekening gebruiken. Wanneer je de kaart nodig had kon je deze creditcard opwaarderen via iDEAL en direct gebruiken. De kaart had als extra voordeel dat je in landen met vreemde valuta geen dure wisselkoersopslag hoeft te betalen. 

Helaas heeft bunq ervoor gekozen om te stoppen met het gratis Easy Travel abonnement. Vanaf heden is het alleen nog mogelijk om een bunq creditcard aan te schaffen als je hierbij ook een betaald betaalaccount neemt. Voor veel Easy Travel gebruikers is een extra bankrekening of het overstappen van bank toch een stap te ver.

Tip

Heb je nog een Travel creditcard van bunq? Je kunt deze blijven gebruiken totdat je kaart verloopt. Er kunnen dus geen nieuwe Travel Cards worden aangevraagd 

bunq en revolut creditcardbunq app

 

bunq Travel Card alternatieven

Opzoek naar een bunq alternatief? We schreven een jaar geleden een vergelijking met de  gratis Revolut creditcard. De Revolut creditcard is net als de bunq Travel Card een prepaid creditcard. Doormiddel van iDEAL stort je geld op je Revolut account. 

Sindskort kun je bij Revolut je saldo ook gebruiken voor iDEAL betalingen. Bij vrijwel alle Nederlandse webshops waar je voorheen je traditionele bank gebruikte, kun je nu ook Revolut gebruiken. Hierdoor is Revolut teven ook interessant om als - gratis - tweede bank te gebruiken.

Voordelen van Revolut Standaard

  • ✅ Geen maandelijkse kosten
  • ✅ Geen wisselkoersopslag bij vreemde valuta. 
  • ✅ Werkt met Apple Pay en Google Pay
  • ✅ Tot €200 p/m kosteloos opnemen (cash geld)
  • ✅ Direct aan te vragen

Revolut heeft naast het gratis standaard abonnement ook een Plus, Premium en Metal abonnement. Het standaard abonnement heeft genoeg functies waarmee je zonder zorgen  wereldwijd kunt betalen.

Gebruik je de creditcard maandelijks, dan zijn de betaalde abonnenten misschien interessant voor jou. Hierin zit bijvoorbeeld aankoopbescherming en ticketbescherming. Hierdoor zou je bijvoorbeeld je bestaande verzekeringen stop kunnen zetten om geld te besparen. 

Revolut is net als bunq te beheren in een mobiele app. Langsgaan bij een bank is dus verleden tijd. 

Conslusie

Wil je een creditcard aanvragen om deze eens in het jaar te gebruiken? Wij raden de gratis Revolut Standaard creditcard aan. Een uitgebreide review van deze creditcard kun je uiteraard op onze creditcard pagina vinden.

Revolut heeft tijdelijk een promotie lopen waarbij je geen verzendkosten betaald. Je Revolut dus helemaal kosteloos proberen.