Curve Card; al jouw creditcards gebundeld aan één creditcard (review)

Bjorn

24 mei 2023

Bjorn Curve Card; al jouw creditcards gebundeld aan één creditcard (review)

Heb je meerdere creditcards? Koppel deze aan een gratis Curve Card en Curve stuurt de betalingen automatisch door naar de juiste creditcard. In dit artikel onze review.


Het bezitten van meerdere creditcards is tegenwoordig gebruikelijker geworden. Dit komt doordat creditcards vaak uiteenlopende spaarprogramma's, verzekeringen en andere voordelen bieden, waardoor het gebruik van een bepaalde creditcard op een specifiek moment soms bijzonder handig kan zijn. Dit gebeurt ook veel in Amerika, waar men meerdere creditcards bezitten.

Door meerdere creditcards te hebben, kunnen consumenten profiteren van de diverse voordelen die elke kaart biedt. Zo kan men bijvoorbeeld kiezen voor een creditcard met een aantrekkelijk spaarprogramma voor hun dagelijkse uitgaven, terwijl ze voor reizen een andere kaart gebruiken die betere verzekeringen of kortingen biedt.

Maar hoe houd je het overzicht, en wanneer gebruik je welke kaart? Dit is waarom Curve in 2016 de Curve Card lanceerde. Één creditcard voor al jouw bestaande creditcards. Uitgaven automatisch én zelfs achteraf doorsturen naar de juiste creditcard.

Wat is Curve?

Met de slogan "One app and one card to live your best financial life." wordt het al snel duidelijk wat Curve is. Curve is een gratis financiële dienst die al je bestaande creditcards combineert in één slimme kaart en bijbehorende app. Met Curve hoef je niet langer meerdere passen bij je te hebben, want je kunt al je Mastercard en Visa creditcards koppelen aan de Curve-kaart. Zo kun je gemakkelijk wisselen tussen de gekoppelde passen en betalingen doen met slechts één kaart.

Hoe werkt Curve?

In de app van Curve voeg je al jouw Visa- en Mastercard creditcards toe die je gebruikt. Na het toevoegen van je kaarten heb je enkel nog maar je Curve creditcard nodig. Betaal in de winkel of online met je Curve-kaart en de transactie wordt automatisch doorgestuurd naar de gewenste creditcard. Je kunt zelfs achteraf (tot 30 dagen na aankoop) je transactie verplaatsen naar een andere creditcard in je Curve account. 

American Express

Curve werkt helaas niet met een American Express creditcard. Vroeger kon dit wel, maar AMEX heeft het gebruik van Curve geblokkeerd. Helaas!

Curve App
Curve app met meerdere creditcards gekoppeld
Curve Card in Apple Wallet (Apple Pay)
Curve werkt ook met Apple Pay en Google Pay

Verschillende abonnementen, kaarten en kosten

Curve kent vier verschillende abonnementen waaronder één gratis abonnement en drie betaalde. Wil je meer dan twee creditcard koppelen, dan kom je automatisch uit bij Curve X, Curve Black of Curve Metal. Voor de meesten is het gratis Curve abonnement meer dan voldoende.

Een kort overzicht met de verschillen:

💳 Curve Curve X Curve Black Curve Metal
Kosten per maand Gratis € 4,99 € 9,99 € 14,99 
Max. creditcards Tot 2 creditcards Tot 5 creditcards Onbeperkt Onbeperkt
Werkt met Apple Pay,
Google Pay
Ja Ja Ja Ja
Aankoopbescherming Tot
€ 100.000
Tot 
€ 100.000
Tot
€ 100.000
Tot
€ 100.000
Geld opnemen in
vreemde valuta
Gratis tot
€ 200
Gratis tot
€ 200
Gratis tot
€ 400
Gratis tot
€ 600
Betalen in 
vreemde valuta
Gratis tot
€ 1.000
Gratis tot
€ 2.000
Onbeperkt Onbeperkt
1% Cashback op uitgaven Nee Nee Ja Ja
Reisverzekering Nee Nee Ja Ja

Is Curve ook handig voor mij?

Curve is handig voor iedereen met één of meer creditcards. Dit kunnen persoonlijke, zakelijke en zelfs prepaid creditcards zijn. Om je een idee te geven of Curve iets voor jou is, hebben we enkele voorbeelden hieronder beschreven.

 • Wanneer je meerdere creditcards in bezit hebt.
 • Wanneer je graag Apple Pay, Google Pay of Samsung Pay wilt gebruiken.
 • Wanneer je geen wisselkoersopslag wil betalen in vreemde valuta's zoals dollars.
 • Wanneer je alle creditcard-uitgaven inzichtelijk wil hebben.
 • Wanneer je een aankoopbescherming wil op je uitgaven.
Curve Insights
Insights: duidelijk overzicht met uitgaven per kaart en categorie
Curve Smart Rules
Smart Rules: transacties automatisch naar de juiste kaart

Voordelen

Curve heeft wat handige functies die de dienst uniek maakt.

Achteraf wijzigen van juiste creditcard (Go Back In Time)

Elke keer je telefoon pakken om de juiste creditcard te koppelen aan Curve is omslachtig. Daarom kun je met "Go Back In Time" tot 30 dagen - of 120 dagen met Curve Metal - na je aankoop de transactie verplaatsen naar de juiste creditcard.

Voorbeeld:

Ik gebruik Curve waar mijn Rabobank creditcard aan gekoppeld is om een aankoop te doen bij Booking.com. Achteraf had ik beter mijn Visa World Card Platinum kunnen koppelen, want die is gekoppeld aan onze vakantierekening. 

Met "Go Back In Time" kun je dit achteraf nog aanpassen zonder extra kosten. De betaling wordt "verplaatst" en binnen 1-5 werkdagen wordt het bedrag teruggestort op de "verkeerde" creditcard.

Automatisch de juiste creditcard (Smart Rules)

Smart Rules, de naam zegt het al, zijn slimme "regels" waar Curve naar kijkt als je een betaling doet. Zo kun je de juiste creditcard kiezen op basis van categorie of bedrag. Om je een beeld te geven wat de mogelijkheden zijn, hebben we wat voorbeelden.

 1. Gebruik Rabobank als ik een aankoop doe bij Jumbo of Dirk (Supermarkt)
 2. Gebruik Visa World Card als ik een aankoop doe bij Booking.com (Travel)
 3. Gebruik Revolut als ik een betaling doe van meer dan € 200,-
 4. Gebruik Visa World Card als ik een betaling doe in Dollars.

Apple Pay, Google Pay en Samsung Pay

Curve kun je kosteloos toevoegen aan Apple Pay, Google Pay en Samsung Pay. Zelfs als de gekoppelde creditcards dit van zichzelf niet ondersteunt. Zo heeft de Plutus creditcard bijvoorbeeld geen ondersteuning voor Apple Pay, maar omdat Curve dit wel heeft, kan het toch. 

Geen wisselkoersopslag als je betaald in vreemde valuta's (FX)

Niks vervelender dan extra betalen als je veilig je creditcard wil gebruiken in het buitenland. Wisselkoersopslag zijn extra kosten die sommige creditcardmaatschappijen in rekening brengen als je betaald in een vreemde valuta zoals Dollars of Ponden. Zo vragen bijvoorbeeld ING én ABN AMRO maar liefst 2,00% wisselkoersopslag per transactie. Dit zijn extra kosten voor het omwisselen van je transactie naar euro's.

Heb je een creditcard met een hoge wisselkoersopslag zoals ING, Rabobank of ABN AMRO, dan is het slim om je kaart toe te voegen aan Curve. Omdat de betaling eerst via Curve loopt, en zij het bedrag omrekenen betaal je geen wisselkoersopslag op werkdagen. Met de gratis Curve Card kan dit tot € 1000,- per maand en met de Curve Black Card zelfs onbeperkt. (zie tabel bovenaan pagina)

Een weekje op vakantie naar Amerika kan met Curve dus tientallen euro's schelen door Curve te gebruiken i.p.v. je traditionele creditcard.

Conclusie (review)

Heb je één of meerdere creditcards dan is de gratis Curve Card het proberen waard. Functies als Smart Rules en Go Back In Time maken de dienst uniek. Door het gebruik van Apple Pay en Google Pay kun je de fysieke Curve Card zelfs thuislaten. Heb je een creditcard met een hoge wisselkoersopslag, dan ben je zelfs een dief van je eigen portemonnee als je deze zonder een dienst als Curve gebruikt in het buitenland.

Voordelen

 1. Apple Pay, voor ons een must-have.
 2. Smart Rules zijn erg handig om te budgetteren. Altijd de juiste creditcard gebruiken. 
 3. Geen wisselkoersopslag op werkdagen
 4. Instellen van een backup creditcard, mocht een betaling niet lukken.

Nadelen

 1. American Express creditcards kunnen niet gekoppeld worden.
 2. Curve App mag wel wat gebruiksvriendelijker.
 3. Ontvangen van een fysieke pas duurt lang (ondertussen werkt Apple Pay wel).

Wil je Curve ook proberen? Via CardMapr ontvang je gratis €5,- die je na het aanvragen van een gratis Curve Card direct kunt besteden. Ga je deze zomer op vakantie en wil je de dure wisselkoersopslag van je creditcard ontlopen, dan is Curve het proberen waard.