Gratis uiteten bij geselecteerde restaurants! Dit zijn de restaurants die meedoen met American Express dinnertegoed

Bjorn

4 november 2022

Bjorn Gratis uiteten bij geselecteerde restaurants! Dit zijn de restaurants die meedoen met American Express dinnertegoed

De lijst met deelnemende restaurants voor het dinnertegoed van American Express zijn bekend. Ontvang jaarlijks € 100,- dineertegoed te besteden bij deelnemende restaurants in Nederland, België en Luxemburg.


Begin september schreven we al over de aankondiging van de nieuwe American Express Gold Card. Een bestaande creditcard van American Express in een nieuw jasje met vernieuwde voordelen. Één van de grootste veranderingen is het jaarlijkse dinnertegoed van € 100,-.

Het dinnertegoed kennen we overigens ook van de AMEX Platinum Metal Card. In tegenstelling tot de Gold Card ontvangen Platinum kaarthouders jaarlijks € 300,- dinneertegoed. De lijst van deelnemende restaurants voor de Gold creditcard verschilt ook met die van de Platinum kaart. 

€ 100,- Dinnertegoed bij The Gold Card

Nog niet bekend met het dinnertegoed? Als creditcardhouder van een American Express Gold Card ontvang je jaarlijks € 100,- tegoed om te besteden bij geselecteerde restaurants in Nederland, België en Luxemburg. Dit tegoed is opgesplitst in twee delen van € 50,-. Tussen januari en juni kun je gebruik maken van het eerste deel, en tussen juli en december het tweede deel. 

De rekening betaal je uiteraard met je AMEX Gold Card en American Express stort automatisch tot € 50,-  terug. Eenmalig aanmelden via de website van AMEX is noodzakelijk om gebruik te maken van dit tegoed.

Hoe werkt het?

Online aanmelden kan vanaf 1 november 2022 waarbij je recht heeft op een tegoed van € 50 geldig t/m 31 december 2022. Vanaf 2023 krijg je € 50 euro per 6 maanden, dus € 100 euro per jaar. € 50 tegoed in de periode januari – juni en € 50 in de periode juli – december.

 1. Meld je eenmalig aan voor het dinnertegoed op de website van American Express.
 2. Kies een restaurant uit de lijst met geselecteerde restaurants(onderaan deze blog).
 3. Betaal de rekening met je AMEX Gold Card creditcard. 
 4. American Express stort automatisch tot € 50,- terug.

Tip

Je kunt dit jaar (2022) nog gebruik maken van het laatste deel van het jaarlijkse tegoed. Registreer je op de website en ontvang tot € 50,- terug bij deelnemende restaurants.

Lijst met geselecteerde restaurants

Het tegoed is te gebruiken bij geselecteerd restaurants in Nederland, België en Luxemburg. Op het moment van schrijven telt de lijst 68 Nederlandse restaurants. American Express heeft ook enkele veganistische en vegetarische restaurants toegevoegd aan de lijst. Er staan zelfs restaurants in met een Michelin of Bib Gourmand onderscheiding! 

We hebben alle 37 Nederlandse restaurants in een overzicht geplaatst met een handige kaart. Zo zie je direct bij welke geselecteerde restaurants je gebruik kunt maken van het dinnertegoed. en waar je kunt betalen met American Express.

Op basis van beoordelingen uit Google Maps, hieronder een top 10 met restaurants uit de lijst met geselecteerde restaurants. 

 1. Mano restaurant (Haarlem)
 2. Restaurant Faran ('s-Hertogenbosch)
 3. Vive la Vie (Groningen)
 4. Koenraad (Utrecht)
 5. Bistro Flores (Nijmegen)
 6. Héroine Restaurant & Bar (Rotterdam)
 7. De Saffraan (Amersfoort)
 8. Le Cozy (Eindhoven)
 9. Visrestaurant Crabbetje (Leiden)
 10. Bøg (Den Haag)