Herinnering: Gebruik je American Express dinertegoed voor het einde van december bij deze top restaurants

Bjorn

24 november 2023

Bjorn Herinnering: Gebruik je American Express dinertegoed voor het einde van december bij deze top restaurants

Heb je jouw American Express dinertegoed nog niet gebruikt? Je hebt tot het einde van december om dit te doen. Hier vind je een lijst met alle restaurants die deelnemen aan het AMEX Platinum en Gold restauranttegoed.


Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat het tijd is om je AMEX dinertegoed te benutten. Met de feestdagen op komst is het de perfecte gelegenheid om gezellig uit eten te gaan. Gebruik je creditcard om te genieten van culinaire hoogstandjes bij de aangesloten restaurants en ontvang tot € 150,- terug.

Plan vooruit en reserveer nu alvast je tafel. Zo benut je niet alleen je dining voordeel optimaal, maar verzeker je jezelf ook van een plek in je favoriete restaurant. De feestdagen zijn namelijk voor veel restaurants een drukke periode.

Hoe werkt American Express dinertegoed?

Bij de American Express Platinum Metal Card en de American Express The Gold Card ontvang je jaarlijks het zogeheten dinertegoed. Afhankelijk van je creditcard ontvang je tot € 300,- tegoed per kalenderjaar om te spenderen bij deelnemende restaurants.

Hoe het werkt:

 1. Meld je eenmalig aan voor het dinnertegoed op de website van American Express.
 2. Kies een restaurant uit de lijst met geselecteerde restaurants (onderaan deze blog).
 3. Betaal de rekening met je American Express creditcard. 
 4. American Express stort automatisch het bedrag terug binnen enkele werkdagen.
  (tot € 150,- bij de Platinum Card en € 50,- bij de Gold Card)

Valt de rekening hoger uit dan het tegoed, dan ontvang je maximaal het tegoed dat bij je kaart hoort. Bij de Gold Card gaat dit om € 50,- en bij de Platinum Card om € 150,-

Let op

De lijst met deelnemende restaurants is voor beide creditcards uniek. Je kunt je Platinum tegoed helaas niet spenderen bij restaurants uit de Gold-lijst. Dit geldt andersom ook! 

American Express: Gold 

Met de The Gold Card van American Express geniet je van € 100,- jaarlijks dinertegoed, opgesplitst in twee periodes. Je hebt recht op € 50,- tegoed voor de periode van januari tot en met juni, en nog eens € 50,- voor de periode van juli tot en met december. Dit biedt je twee kansen per jaar om met voordeel te genieten bij diverse restaurants.

Alle deelnemende restaurants

Je AMEX Gold dinertegoed is te besteden bij 72 restaurants in Nederland. American Express heeft een selectie gemaakt met deelnemende restaurants. Het is helaas niet mogelijk om je tegoed bij andere restaurants te gebruiken.

 1. The SHOEGE ('s-Hertogenbosch)
  Europees, Vis en zeevruchten
 2. Merlot Fred (Amersfoort)
  Frans, Nederlands
 3. Restaurant Rauw (Amersfoort)
  Hedendaags, Steak
 4. Brut de mer (Amsterdam)
  Frans, Vis en zeevruchten
 5. Koenraad (Utrecht)
  Europees
 6. Loetje (Alle vestigingen)
  Steak
 7. 7evenden Hemel ('s-Hertogenbosch)
  Nederlands

Benieuwd naar alle deelnemende restaurants voor je American Express Gold dinertegoed? Klik op het kaartje hieronder om de volledige lijst te zien. Je ziet direct welke restaurants er in de buurt zijn, de keuken en de beoordeling.

Loetje biefstuk
Alle restaurants van Loetje doen mee (Gold)
Restaurant Vinkeles in Amsterdam
Vinkeles in Amsterdam met 2 Michelinsterren (Platinum)

American Express: Platinum

Met de Platinum Metal Card van American Express ontvang je een jaarlijks € 300,- dinnertegoed verdeeld voor gebruik in binnen- en buitenland. Je hebt € 150,- om te besteden in Nederlandse restaurants en een gelijk bedrag van € 150,- voor als je dineert in het buitenland.

Alle deelnemende restaurants

Helaas kun je net als bij de AMEX Gold Card je tegoed niet bij alle restaurants in Nederland gebruiken. American Express heeft een selectie gemaakt met 28 top restaurants in Nederland. In deze lijst staan meerdere Michelin-restaurants, waaronder De Librije in Zwolle. 

Selectie van enkele top restaurants:

 1. Restaurant Vinkeles (Amsterdam) 
  2 Michelinsterren · Frans, Europese keuken
 2. Restaurant Fred (Rotterdam)
  2 Michelinsterren · Frans, Vis en zeevruchten
 3. Restaurant Cheval Blanc (Heemstede)
  1 Michelinster · Frans, Vis en zeevruchten
 4. Brut 172 by Hans van Wolde (Reijmerstok)
  2 Michelinsterren · Frans, Internationaal
 5. Catch by Simonis (Den Haag)
  Frans, Vis en zeevruchten
 6. The Harbour Club (Rotterdam)
  Sushi, Vis en zeevruchten
 7. Ron Gastrobar (Amsterdam)
  1 Michelinster · Europees

Benieuwd naar alle deelnemende restaurants voor je American Express Platinum dinertegoed? Klik op het kaartje hieronder om de volledige lijst te zien. Je ziet direct welke restaurants er in de buurt zijn, de keuken en de beoordeling.