Tijdelijk hoge welkomstbonus bij aanvragen American Express creditcard

Bjorn

11 maart 2022

Bjorn Tijdelijk hoge welkomstbonus bij aanvragen American Express creditcard

American Express heeft tot eind april de hoogste welkomstbonus ooit. Heb je nog geen AMEX kaart, dan is dit het juiste moment om een creditcard aan te vragen.


Eindelijk kunnen we weer op vakantie. Creditcardmaatschappijen zijn weer volop bezig met promoties voor de beste creditcards voor op vakantie. Ook American Express doet mee met promoties en heeft nu de beste welkomstbonussen die we ooit in Nederland gezien hebben. Heb je nog geen AMEX creditcard, dan is dit misschien wel het beste moment om een American Express aan te aanvragen.

Cadeau bij een creditcard aanvraag

Zoals we eerder schreven ontvang je de hoogste bonussen ooit bij het aanvragen van een creditcard. American Express heeft wel vaker promoties rondom haar kaarten, maar nooit eerder waren ze zo hoog. Deze actie loopt t/m 20 april 2022 en geldt alleen voor nieuwe aanvragen.

Voor particulieren geeft American Express twee versies van haar kaarten uit. De reguliere (classic) creditcards en de Flying Blue creditcards. Dat laatste is een samenwerking met het loyaliteitsprogramma van KLM en Air France. Voor beide versies is er op dit moment een promotie beschikbaar.

Welke kaart moet ik nemen?

Onderaan dit artikel leggen we uit of je beter de reguliere creditcard moet aanvragen of een Flying  Blue Card. 

American Express kaarten

De classic kaarten die AMEX uitgeeft zijn: Platinum Metal, Gold, Green en Blue. De benoemde bonussen gaan over de Platinum Metal Card en de Gold Card. Voor de andere twee kaarten zijn de promoties minder interessant. 

American Express: Platinum Metal Card

Je ontvangt tijdelijk 60.000 punten en het eerste jaar 50% korting.
Dit zijn voldoende punten  voor een vliegticket retour Amsterdam - New York

Één van de grootste voordelen van de Platinum Card is toegang tot 1.300 lounges op vliegvelden. Je spaart 1.5 punt per uitgegeven euro met deze kaart. Klik hieronder om alle voordelen van deze creditcard te lezen.

American Express: Gold Card

Je ontvangt tijdelijk 40.000 punten en het eerste jaar 50% korting.
Dit zijn voldoende punten voor meerdere vliegtickets

Je krijgt met deze kaart twee keer toegang tot luchthaven lounges. Je spaart 1.2 punt per uitgegeven euro met deze kaart. Klik hieronder om alle voordelen van deze creditcard te lezen.

American Express Flying Blue Gold CardAmerican Express Platinum Card

Flying Blue kaarten

De Flying Blue kaarten die AMEX uitgeeft zijn: Platinum, Gold, Silver en Entry. Net als bij de reguliere kaarten, zijn de opvallende bonussen alleen voor de Flying Blue Platinum Card en Flying Blue Gold Card beschikbaar.

American Express: Flying Blue Platinum

Je ontvangt tijdelijk 60.000 punten (Flying Blue Miles) en het eerste jaar 50% korting.
Dit zijn voldoende Miles  voor een KLM vliegticket retour Amsterdam - New York

Jaarlijks ontvang je 60XP die je helpen om een hogere status bij KLM te behalen. Je spaart 1.5 Miles per uitgegeven euro met deze kaart. Klik hieronder om alle voordelen van deze creditcard te lezen.

American Express: Flying Blue Gold Card

Je ontvangt tijdelijk 40.000 punten (Flying Blue Miles) en het eerste jaar 50% korting.
Dit zijn voldoende Miles  voor meerdere KLM vliegticket binnen Europa

Jaarlijks ontvang je 40XP die je helpen om een hogere status bij KLM te behalen. Je spaart 1 Mile per uitgegeven euro met deze kaart. Klik hieronder om alle voordelen van deze creditcard te lezen.

American Express creditcards

Welke American Express creditcard moet ik nemen?

Met 8 verschillende American Express creditcards kan het lastig zijn om voor jou de juiste kaart te vinden. Via ons overzicht kun je gemakkelijk alle creditcards vergelijken en alle voordelen inzien. 

Wanneer kies ik een standaard kaart?

Wil je flexibel zijn met het uitgeven van je punten, en deze niet enkel aan KLM vliegtickets willen besteden, dan zijn de reguliere Platinum Metal Card en de Gold Card het meest geschikt. Je kunt je punten namelijk besteden aan cadeaubonnen, overnachtingen en vliegtickets bij verschillende maatschappijen.

Wanneer kies een een Flying Blue kaart?

Vlieg je het liefst met KLM en wil je een betere status bij KLM? De gratis Experience Points die je jaarlijks van AMEX krijgt helpen je daar bij. Je hebt minder vrijheid over je gespaarde punten, want deze zijn enkel te besteden bij Flying Blue. 

Via de onderstaande tool zie je direct hoeveel Flying Blue miles een vliegticket kost.