ICS creditcards: Prijsverhoging vanaf 1 juli op de meeste creditcards

Bjorn

7 juni 2023

Bjorn ICS creditcards: Prijsverhoging vanaf 1 juli op de meeste creditcards

ICS verhoogt de prijzen van haar creditcards. Vanaf 1 juli moet je meer betalen voor de meeste ICS creditcards. Wat de prijsverhoging inhoud vertellen we je hier.


ICS, de grootste uitgever van creditcards in Nederland, heeft aangekondigd dat zij haar jaarlijkse kaartbijdrage voor de meeste creditcards zal verhogen. Deze beslissing is genomen om de kwaliteit van de dienstverlening te blijven waarborgen en om te kunnen blijven investeren in innovatieve oplossingen die het gebruiksgemak van de creditcards verder zullen verbeteren.

De verhoging van de jaarlijkse kaartbijdrage zal gevolgen hebben voor een groot aantal creditcardhouders. ICS benadrukt echter dat de verhoging noodzakelijk is om te kunnen blijven voldoen aan de verwachtingen van klanten en om concurrerend te blijven in de markt. Daarnaast zullen kaarthouders blijven profiteren van de vele voordelen die ICS creditcards bieden, zoals aankoopverzekering, fraudepreventie en wereldwijd betaalgemak.

Nieuwe prijzen

Vanaf 1 juli worden sommige ICS creditcards duurder, maar niet alle kaarthouders zullen worden getroffen door deze prijsverhoging. De ICS Go Card, Visa World Card Panda en Mastercard Black blijven namelijk uitgesloten van de verhoging. Als je in het bezit bent van één van deze specifieke Visa of Mastercard creditcards, kun je gerust ademhalen: de jaarlijkse kaartbijdrage blijft voor jou ongewijzigd.

ICS creditcards die vanaf 1 juli een prijsverhoging krijgen zijn:

Creditcard Oude prijs Nieuwe prijs Stijging
Visa World Card  € 36,50 per jaar € 39,95 per jaar 9,5%
Visa World Card Gold € 55,00 per jaar € 57,95 per jaar 5,4%
Vis World Card Platinum € 154 per jaar € 164,95 per jaar 7,1%
Mastercard Classic € 26 per jaar € 29,95 per jaar 15,2%
Mastercard Gold € 37,50 per jaar € 42,95 per jaar 14,5%

Let op

Het gaat hierbij om de jaarlijkse kaartbijdrage. Dit staat los van eventuele andere kosten zoals betalen in een andere valuta.

Creditcards vergelijken

Als je het niet eens bent met de prijsverhoging van ICS creditcards, is het een goed moment om creditcards te vergelijken. Door het vergelijken van de verschillende opties op de markt, kun je een weloverwogen keuze maken voor een creditcard die beter aansluit bij jouw behoeften en financiële situatie. Hierbij is het belangrijk om niet alleen naar de jaarlijkse bijdrage te kijken, maar ook naar andere factoren zoals wisselkoersopslag, bestedingslimieten, verzekeringen en extra voordelen.

Bij het vergelijken van creditcards is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke uitgavenpatroon en wensen. Denk hierbij aan zaken als reisverzekering, spaarprogramma's, cashback-opties en acceptatie in het buitenland. Door goed onderzoek te doen en verschillende aanbieders naast elkaar te leggen, kun je uiteindelijk een creditcard kiezen die het beste past bij jouw situatie en je op de lange termijn mogelijk geld bespaart.