De voordelen van de gloednieuwe ICS Go Card

Daniël

17 november 2021

Daniël De voordelen van de gloednieuwe ICS Go Card

De gloednieuwe ICS Go Card is er dan eindelijk. Deze creditcard is perfect voor consumenten die de reguliere creditcards niet bij zich vinden passen.


Visa heeft onlangs de ICS Go Card uitgegeven. Dit is een creditcard, waar je geen inkomenseis hebt en waar ook geen BKR-toetsing wordt gedaan. Dit zijn over het algemeen twee grote struikel blokken voor mensen die een reguliere creditcard willen nemen. De ICS Go Card is dus echt een uitkomst! 

ICS Go Card

ICS GO Card

€ 22 per jaar

Een van de grote voordelen van deze kaart is het aanschaffen van de kaart zelf. Je krijgt dus geen BKR-toetsing en geen inkomenseis, maar ook is deze kaart maar 65 euro per drie jaar. Dit is een eenmalige betaling. Tot vergelijking van een Mastercard Classic is dit maar twee euro verschil. De ICS Go Card is namelijk €22,- per jaar en een Mastercard Classic €20,-. Echter heb je voor de twee euro extra, geen BKR-toetsing en geen inkomenseis van 13.800 euro.  

Voordelen van een ICS Go Card

  • 180 dagen aankoopverzekering
  • Goedkoop aanschaffen
  • Nooit een negatief saldo
  • Wereldwijd geaccepteerd

Naast dat de creditcard toegankelijk is voor iedereen, is hij ook erg handig. Zo zijn al je aankopen 180 dagen verzekerd en kan je overal ter wereld betalen. In Nederland is het nog niet zo vanzelfsprekend dat je met een creditcard kan betalen. Wij hebben een overzichtelijke map met locaties waar je met een ICS Go card kan betalen.

ICS Go mockupICS Go card laying down

Je kan nooit in het rood staan, omdat de ICS Go Card een debit/prepaid kaart is. Zo zul je altijd zelf je geld op je creditcard moeten zetten en kan je dus nooit een negatief saldo hebben. Dit tot in tegenstelling van een Mastercard Classic. Hier zal aan het eind van de maand het saldo weer bijgevuld moeten worden door je normale maestro rekening. Hierdoor kan je wel een negatief saldo creëren.

Nadelen van een ICS Go Card

  • Bij verlening krijg je een nieuw kaartnummer
  • Er zitten kosten aan het storten van held op je creditcard.

Ondanks dat dit een prepaid creditcard is, zitten er toch kosten aan verbonden. Bij elke storting betaal je €1,- per keer. Mocht je geld willen opnemen vanaf je creditcard, kost dit je 4% van het opgenomen bedrag. Bij bijvoorbeeld een opnamen van 100 euro, zal je 4 euro moeten afstaan. Dit zijn niet de enige verborgen kosten. Je betaald namelijk ook nog een koersopslag bij het betalen in vreemde valuta. Mocht je dus buiten de EU betalen, kost dit je naast de wisselkoers ook nog 2%.

In sommige gevallen kan je daadwerkelijk een negatief saldo creëren. Dit kan bijvoorbeeld wanneer er kosten in rekening worden gebracht voor het gebruik van de ICS Go Card of wanneer een hotel of autoverhuur achteraf kosten in rekening brengt. Wanneer dit gebeurd, zal je Go Card worden geblokkeerd tot je alles hebt terug betaald en weer een positief saldo hebt. Dit zal moeten gebeuren binnen 90 dagen. Echter zal je na 30 dagen rente moeten betalen over het negatieve saldo. 

Conclusie

De ICS Go Card is een goede kaart om mee in te stappen. Zo kan je zonder een BKR-toetsing en relatief lage aanschafkosten een creditcard gebruiken. De ICS Go Card heeft vele voordelen. Uiteindelijk zal een American Express kaart een betere optie zijn, wanneer je nog meer voordelen wil hebben. Echter is de ICS Go Card zeker een aanrader!

ICS Go Card

ICS GO Card

€ 22 per jaar