ICS verhoogt spaarrente naar 1.25% op Visa en Mastercard creditcards

Bjorn

30 augustus 2023

Bjorn ICS verhoogt spaarrente naar 1.25% op Visa en Mastercard creditcards

ICS heeft onlangs de spaarrente op Visa- en Mastercard creditcards verhoogd naar 1.25%. In deze blog gaan we dieper in op wat deze verandering voor ICS-klanten betekent en hoe je kunt sparen met een creditcard.


Goed nieuws voor klanten van ICS (International Card Services) met een Visa- of Mastercard creditcard. Vanaf heden ontvang je 1,25% spaarrente bij een positief saldo van € 500,- of meer. Het maximale positieve saldo waarover rente wordt vergoed is € 1.000.000,- (1 miljoen). 

Heb je een ICS creditcard, en bied je bank een lagere spaarrente dan 1,25%, dan is het wellicht interessant om te sparen met je creditcard.

Sparen met een creditcard, hoe werkt dat?

Creditcards bieden meer dan alleen het gemak van betalingen. Naast voordelen zoals aankoopverzekering en wereldwijde acceptatie, of een beloningssysteem hebben sommige creditcardmaatschappijen en uitgevers, een extra voordeel: spaarrente. Dit betekent dat je rente kunt ontvangen over het geld dat je op je creditcard laat staan.

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de laatste maanden haar rente opnieuw verhoogt naar 3.75%. Banken ontvangen deze rente als zij hun geld stallen bij de centrale bank. Deze spaarrente kan worden doorberekend aan klanten, waardoor het hebben van een spaarrekening  weer interessant kan zijn.

ICS creditcards met spaarrente

Bij creditcards van ICS ontvang je sinds 10 augustus 1.25% spaarrente bij een positief saldo van € 500,- of meer. Het maximale positieve saldo is € 1.000.000,-. Helaas geldt dit niet voor alle Visa- en Mastercard creditcards. Het gaat hierbij om creditcards die direct bij ICS aan te vragen zijn, zonder tussenkomst van een bank. Creditcards met een spaarrente zijn: 

 • Visa World Card
 • Visa World Card Panda
 • Visa World Card Gold
 • Visa World Card Platinum
 • ANWB Visa Card
 • ANWB Visa Silver Card
 • ANWB Visa Gold Card
 • Mastercard Classic
 • Mastercard Gold
 • Mastercard Black

Creditcards waarbij je helaas niet kunt sparen:

 • ICS GO Card
 • Knab creditcard
 • ASN creditcard
 • Regiobank creditcard
 • SNS creditcard
 • Van Lanschot Kempen Gold creditcard

Hoe werkt sparen bij ICS?

Via de app (ICS Creditcard) en website (Mijn ICS) kun je extra geld storten op je creditcard, ook wel besteding genoemd. Dit kan via iDEAL of een handmatige bank overboeking naar het adres van ICS. In het geval van iDEAL staat je tegoed binnen enkele minuten als extra besteding op je creditcard. 

Bij een positief saldo van € 500,- of meer, begin je automatisch met sparen. Je saldo (besteding) kun je op iedere moment besteden of opnemen. Het meest gebruikelijke is om je saldo te gebruiken bij creditcard transacties.  

 1. Saldo overboeken naar je bankrekening (digitaal)
  Je kunt je positieve saldo weer terugboeken naar je bankrekening zonder extra kosten.
 2. Saldo opnemen via een geldautomaat (fysiek)
  Je kunt je positieve saldo opnemen via een geldautomaat in cash. Kosten zijn 1% met een maximum van € 1,50,- per opname.
 3. Betalingen doen
  Je gebruikt je positieve saldo om betalingen te doen met je creditcard.
Creditcard betaling
 Apple Pay betaling

Voor wie is sparen met een creditcard interessant?

De spaarrente bij De Europese Bank (ECB) is het laatste jaar gestegen van -0,5% (negatief) naar 3,75% (positief). Veel banken verhogen - langzaam - de spaarrentes voor klanten met een spaarrekening. Heb je een ICS creditcard en geeft je bank een lagere spaarrente dan 1,25%? Het kan dan interessant zijn om je besteding op je creditcard te verhogen. Met je ontvangen rente kun je bijvoorbeeld - een deel - van je jaarlijkse kaartbijdrage terugverdienen

Sparen bij ICS vergeleken bij een bank

Of sparen bij ICS interessant voor je kan zijn, hangt af van de rente op je spaarrekening bij de bank. Zo bieden Lloyds Bank, Bunq en bijvoorbeeld Rabobank een hogere rente dan dat ICS je kan bieden.

ASN Bank, ING en SNS Bank bieden juist weer een lagere spaarrente dan ICS. Als klant van deze banken kan het interessant zijn om - ook - te sparen met je ICS creditcard.

🏦 Bank 📈 Rente
Lloyds Bank (Spaarrekening) 2,50%
Bunq (Easy Savings) 2,46%
LeasePlan Bank (Flexibel Sparen) 1,85%
Rabobank (Rabo SpaarRekening) 1,50%
Nationale-Nederlanden (Internetsparen) 1,35%
ABN AMRO (Direct Sparen) 1,25%
RegioBank (Spaar-op-Maat Vrij) 1,25%
ASN Bank (ASN Ideaalsparen) 1,20%
ING (Oranje Spaarrekening) 1,15%
SNS Bank (Internet Sparen) 1,00%

Bron: spaarrente.nl op 26/08/2023

Conclusie

Goed nieuws voor iedereen met een Visa- of Mastercard creditcard van ICS (International Card Services). Je ontvangt vanaf heden een spaarrente van 1,25% voor saldi van € 500,- of meer. Dat is zeker interessant, vooral als jouw bank een lagere spaarrente biedt.

Of dit voor jou de moeite waard is, hangt af van de rente die je bank biedt. Dus, met de recente renteverhoging van de Europese Centrale Bank (ECB), is het misschien tijd om je spaarstrategie opnieuw te bekijken!