Kerstcadeaus kopen met een creditcard

Tessa

15 december 2021

Tessa Kerstcadeaus kopen met een creditcard

De kerstdagen zitten er weer aan te komen, en dat betekent cadeautjes. Maar waarom deze cadeautjes kopen met je creditcard in plaats van je pinpas? Wij leggen de voordelen graag uit in deze blog.


Een creditcard heeft vele voordelen, die zelfs bij het kopen van een kerstcadeau voordelen heeft. Nu profiteer je niet alleen van het feit dat je de cadeautjes later kan afbetalen, maar ook van het feit dat je aankoop verzekerd is. 

Aankoopverzekering

Tijdens de feestdagen hebben de bezorgers het vaak druk en kan er wel eens een pakketje verloren, te laat of kapot gaan tijdens het bezorgen. Nu is dat opzicht al flink balen, maar al helemaal als dit niet gedekt is. Als je met je creditcard betaald, zul je al vanaf 90 dagen verzekerd zijn voor je aankoop. Mits jouw creditcard een aankoopverzekering heeft. Dit kan je checken door je creditcard te bekijken of te vergelijken. Mocht er dan iets gebeuren, dekt de creditcard maatschappij jouw aankoop. Dit geld natuurlijk ook voor aankopen in de winkel. Je bent zelf 180 dagen verzekerd als je met je American Express Gold Card betaald!

Heb je kerstpakketten of zakelijke geschenken, ben je zelf tussen de 180 en 365 dagen verzekerd. Mocht het geschenk of kerstpakket het begeven of verloren raken, ben je hiervoor goed verzekerd. 

Met beide soorten creditcards heb je ook de Geld-Terug-Garantie. Deze garantie houdt in  dat wanneer je een aankoop wil terugbrengen en de winkel je aankoop niet terug wil nemen, je hiervoor gedekt bent tot maximaal 400 euro. Je zult dan dit wel binnen 90 dagen na je aankoop moeten doen. Deze garantie is echter alleen beschikbaar met een American Express kaart.

De ICS GO Card is een goede optie. Bij deze kaart zijn je aankopen verzekerd voor 180 dagen. Ook heeft deze kaart geen inkomenseis, wordt er geen BKR-toetsing gedaan en is deze kaart maar 65 euro voor drie jaar. 

Creditcard

ICS GO Card

€22,- per jaar

Brunchen en/of overnachten tijdens kerst

Brunch

Wil je lekkere brunchen tijdens kerst, dan heeft een creditcard ook vele voordelen. Zo hoef je pas aan het eind betalen (tenzij je met een debit card betaald) van de maand. Zo hoef je niet direct in deze dure maand, te betalen voor je brunch. Ook een van de voordelen is dat je met een American Express kaart, Miles spaart. Zo kan je na december wellicht leuk op vakantie met je gespaarde Miles. Met onze Miles calculator kan je berekenen hoeveel Miles je nodig hebt voor een vlucht. Zo kan je heerlijk brunchen bij Restaurant Vermeer. Liever lekker thuis eten? Veel restaurant bezorgen alsnog gerechten hun gerechten via Thuisbezorgd. Zo hoef je het huis niet uit tijdens kerst!

Overnachten

Mocht je helaas je overnachting moeten opzeggen, door ziekte, dan is er geen nood aan de man! Mochten er kosten in rekening worden gebracht, dekt je creditcard maatschappij dit. Helaas hebben MasterCard en Visa geen annuleringsverzekering. Alleen American Express kaarten hebben een annuleringsverzekering. Wanneer je je overnachting boekt, zal dit niet direct van je betaal rekening afgehaald worden, maar van je creditcard afgeschreven worden. Hierdoor hoef je niet direct alles te betalen. Mocht je overnachting dan daadwerkelijk geannuleerd worden, zit je niet met het feit dat je al geld hebt uitgegeven van je betaalrekening. Op Booking.com kan je vele leuke hotels vinden, zoals hotel The Dutch in Breda.

AfbeeldingAfbeelding

Kerst in het buitenland vieren

Het is ook erg gezellig om kerst in het buitenland te vieren, leuk met familie of bij familie. Zoals eerder benoemd kan je dus met je Miles sparen voor vliegtickets. Je zou dus je Miles kunnen uitgeven om naar het buitenland te gaan met kerst. Mocht je in het buitenland zijn, kan je zelfs met je MasterCard of Visa kaart Airmiles sparen. Je krijgt namelijk bij het spenderen van 5 euro al 1 Airmile. Zo spaar je voor korting aan de kassa, korting op je abonnementen, spaar je voor uitjes en nog veel meer! 

Online aankopen doen voor kerst

Cadeautjes

Heb je niet de kans om fysiek cadeautjes te kopen? Geen zorgen. Online kan je bij vele winkels met je creditcard betalen. Zo ben je zoals eerder genoemd gedekt wanneer je geschenk het begeeft, niet geleverd of gestolen wordt. Zo kan je bij de Mediamarkt goed terecht voor elektronica, heeft Bol.com een heel assortiment aan leuke cadeautjes, en/of levert Coolblue je geschenk met een glimlach.

Op zoek naar een cadeau voor een dame? Dan kan je bij de H&M, ICI Paris XL of Bijenkorf terecht. Make-up, parfum, Dyson Haardroger of een een Steampod zijn allemaal perfecte cadeaus. Vraag je je nou af wat is een Steampod? Dit is een (stoom)stijltang met een nieuwe technologie die het haar niet beschadigt tijdens het stijlen.

Kerstdiner

De kerstdagen zijn drukke dagen, vooral in de supermarkten. Nu deze ook met de 1,5 meter regelen moeten werken, is dit erg lastig. Gelukkig kan je tegenwoordig je boodschappen thuis laten bezorgen! Zo kan je online je boodschappen voor de kerst bij de Jumbo bestellen en zullen zij deze op de gewenste dag bezorgen! Je kan je online boodschappen bij de Jumbo betalen met MasterCard, Visa en American Express.

Liever fysiek je boodschappen halen? Je kan goed terecht met een creditcard bij de ALDI, Dirk, Lidl, Spar en zelf bij de biologische supermarktketen Ekoplaza. Genoeg keuze aan supermarkten om jouw kerstdiner tot een succes te maken!

Fijne feestdagen

Namens heel team CardMapr wensen wij iedereen gezonde en fijne feestdagen toe 🥂