Revolut heeft nu een bankvergunning en depositogarantiestelsel in Nederland

Bjorn

14 January 2022

Bjorn Revolut heeft nu een bankvergunning en depositogarantiestelsel in Nederland

Revolut is nu officieel een bank in Nederland met een vergunning en een depositogarantiestelsel. Spaargeld van klanten is tot €100.000,- gedekt.


Goed nieuws voor Revolut-klanten in 10 Europese steden. Het bedrijf heeft deze week Revolut Bank geïntroduceerd. De Nederlandse Bank heeft een vergunning verleend waardoor het bedrijf meer diensten zoals kredietoplossingen kan lanceren in Nederland. Met deze vergunning is spaargeld tot €100.000,- gedekt door een zogeheten depositogarantiestelsel.

De Brits-Russische internetbank is de snelst groeiende onlinebank van Europa met 18 miljoen gebruikers in 28 Europese landen. In juli vorig jaar ontving het bedrijf een investering van $800 miljoen. Men schat de waarde van Revolut op ruim 33 miljard dollar. 

Revolut Bank is naast Nederland deze week ook gelanceerd in België, Denemarken, Finland, Duitsland, IJsland, Liechtenstein, Luxemburg, Spanje en Zweden.

Revolut bestond toch al?

De internetbank bestaat al enkele jaren en is ook onder Nederlanders erg populair. Zo schreven we ooit een blog over de beste creditcard voor op vakantie waarbij Revolut een goede optie is. Dit komt mede doordat klanten een gratis een Visa of Mastercard creditcard kunnen aanvragen. Met de Revolut Standaard creditcard kun je in het buitenland gemakkelijk betalingen doen in de valuta van het land waar je bent tegen de actuele wisselkoers, zonder wisselkoersopslag

Wat is er nieuw?

De meeste klanten gebruiken Revolut als extra service naast een vaste rekening bij een bank als ING of Rabobank. Met een bankvergunning onder depositogarantiestelsel is geld dat op je account staat nu veilig tot een bedrag van €100.000. Mocht een bank - door welke reden dan ook - omvallen, dan is je geld tot dit bedrag gedekt. 

Een bank met een garantiestelsel is interessanter om als vervanger van je huidige bank te zien. Uit onderzoek door Revolut was voor bijna 50% van de gebruikers zo'n garantiezekerheid noodzakelijk om grote betalingen als salaris te ontvangen.

Het bedrijf kan nu meer producten aanbieden, waaronder de eerder genoemde kredietoplossingen. Wellicht kunnen we in de toekomst een hypotheek afsluiten of wordt sparen bij Revolut met rente mogelijk. 

Revolut Apple PayRevolut creditcard

Deel je mening

Andere artikelen

Goedkope Flying Blue Promo Rewards vliegtickets van januari 2022 Flying Blue

Goedkope Flying Blue Promo Rewards vliegtickets van januari 2022

Bekijk de Flying Blue Promo Rewards voor de maand januari. Goedkope vliegtickets met kortingen tot 50% bij KLM en Air France.

Inchecken met een betaalpas of creditcard in het openbaar vervoer mogelijk in 2022 Creditcards

Inchecken met een betaalpas of creditcard in het openbaar vervoer mogelijk in 2022

In de zomer van 2022 kunnen reizigers met een betaalpas of creditcard in- en uitchecken in het openbaar vervoer. Het is dan ook mogelijk om met een telefoon met Apple Pay of Android Pay te reizen.

Kerstcadeaus kopen met een creditcard Tips & Tricks

Kerstcadeaus kopen met een creditcard

De kerstdagen zitten er weer aan te komen, en dat betekent cadeautjes. Maar waarom deze cadeautjes kopen met je creditcard in plaats van je pinpas? Wij leggen de voordelen graag uit in deze blog.