American Express komt met nieuw ontwerp en tijdelijk tot 30.000 miles cadeau bij een creditcard

Bjorn

5 oktober 2023

Bjorn American Express komt met nieuw ontwerp en tijdelijk tot 30.000 miles cadeau bij een creditcard

American Express introduceert een nieuw ontwerp voor de Flying Blue Gold en Platinum creditcards. Met dit nieuwe ontwerp komt ook een tijdelijke welkomstbonus: je ontvangt tot wel 30.000 Flying Blue miles cadeau als je een van deze creditcards aanvraagt.


De nieuwe American Express Flying Blue creditcards zijn gearriveerd. Een tijd geleden zagen we al een nieuw ontwerp langskomen op sociale media, maar AMEX heeft nu ook haar websites bijgewerkt met de nieuwe kaartontwerpen voor de Flying Blue Gold en Platinum creditcards.

Daarnaast heeft AMEX nu ook tijdelijk een welkomstbonus op beide kaarten. Bij het aanvragen van een nieuwe American Express Flying Blue Gold of Platinum creditcard, ontvang je tot 30.000 Flying Blue miles cadeau

Nieuw kaartontwerp

American Express heeft in samenwerking met Flying Blue vier verschillende Flying Blue-creditcards op de markt gebracht. Naast de Platinum en Gold zijn er ook nog de Silver en Entry kaarten. De twee eerder genoemde kaarten hebben nu een nieuw, modern ontwerp gekregen.

In het nieuwe kaartontwerp zien we direct het nieuwe logo van Flying Blue zonder een kaartnummer aan de voorzijde. Het ontbreken van een kaartnummer aan de voorzijde heeft AMEX vermoedelijk gedaan om dit gelijk te trekken met de classic creditcards.

Het is opmerkelijk dat er bij het nieuwe ontwerp voor de Platinum kaart niet is gekozen voor een metalen versie, zoals die van de American Express Platinum Metal. Precies een jaar geleden werd de reguliere Gold Card - niet de Flying Blue - ook vervangen door een metalen versie.

Kaartontwerp Flying Blue Gold
Achter: oud | voor: nieuw (Gold)
Kaartontwerp Flying Blue Platinum
Achter: oud | voor: nieuw (Platinum)

De verschillen op de twee bovenstaande afbeeldingen zijn duidelijk zichtbaar. Een extra voordeel van het ontbreken van het kaartnummer aan de voorkant is dat de creditcards nu dunner zijn. Als je een kaarthouder hebt, zoals een Secrid wallet, dan zullen de nieuwe creditcards geen extra ruimte meer innemen.

Vervangende kaart voor bestaande kaarthouders

Je bestaande Gold of Platinum creditcard blijft uiteraard werken. Naast een ander ontwerp, zijn er geen verschillen tussen oude en recent uitgegeven kaarten. Mocht je toch het nieuwe ontwerp willen, dan kun je contact opnemen met de klantenservice van American Express met het verzoek voor een vervangende kaart.

Let op; alleen de Gold en Platinum kaarten hebben een nieuw ontwerp. De Silver en Entry kaarten hebben nog het oude ontwerp. 

Tijdelijk tot 30.000 Flying Blue miles cadeau

Als je nog geen American Express Flying Blue creditcard hebt, dan is dit een goed moment om er een aan te vragen. Op zowel de Gold als Platinum kaarten ontvang je tijdelijk een hoge welkomstbonus. De welkomstbonussen voor beide kaarten zijn genoeg om een intercontinentale vlucht mee te boeken. (zie Promo Rewards van deze maand)

American Express Flying Blue Platinum card

De welkomstbonus voor de American Express Flying Blue Platinum bedraagt op dit moment 30.000 Flying Blue miles.

Voordelen van de Flying Blue Platinum card:

  • Tijdelijk 30.000 miles cadeau
  • Ontvang 1,5 miles per uitgegeven euro
  • Jaarlijks 60XP voor een hogere Flying Blue status
  • Aanvullende reis- en annuleringsverzekering
  • KLM vliegtickets kosteloos in 3 termijnen betalen

American Express Flying Blue Gold card

De welkomstbonus voor de  American Express Flying Blue Gold bedraagt op dit moment 20.000 Flying Blue miles.

Voordelen van de Flying Blue Gold card:

  • Tijdelijk 20.000 miles cadeau
  • Ontvang 1 mile per uitgegeven euro
  • Jaarlijks 30XP voor een hogere Flying Blue status
  • Aanvullende reis- en annuleringsverzekering
  • KLM vliegtickets kosteloos in 3 termijnen betalen

Flying Blue miles besteden

Het kan soms verwarrend zijn om te begrijpen hoe en waar je jouw Flying Blue miles het beste kunt besteden, vooral als het gaat om het boeken van KLM vliegtickets. We hebben een uitgebreid artikel samengesteld om je te helpen je Flying Blue miles optimaal te benutten voor KLM-vluchten.

Uiteraard kun je ook je vraag stellen in de reacties onder onze blogs.