ICS verhoogt opnieuw spaarrente op bijna alle Visa en Mastercard creditcards

Bjorn

3 november 2023

Bjorn ICS verhoogt opnieuw spaarrente op bijna alle Visa en Mastercard creditcards

Opnieuw goed nieuws voor ICS creditcardhouders. ICS (International Card Services) verhoogt opnieuw de spaarrente op Visa- en Mastercard creditcards. Ditmaal van 1.25% naar 1.50%.


Vanaf 14 november ontvang je 1.50% rente op je creditcard, dat is een mooie stijging vergeleken met de 1.25% die we in augustus meldden. In dit blogartikel duiken we in de details van deze renteverhoging en wat het voor jou betekent.

Sparen met een creditcard, in het kort.

Creditcards leveren niet alleen het gemak van transacties. Naast voordelen zoals aankoopbescherming, wereldwijde erkenning, of een beloningssysteem, bieden diverse creditcardbedrijven en uitgevers een extra pluspunt: spaarrente.

In de recente maanden heeft de Europese Centrale Bank (ECB) haar rente wederom verhoogd tot 4%. Banken krijgen deze rente als zij hun geld bij de Centrale Bank onderbrengen. Deze spaarrente kan naar klanten worden overgedragen, waardoor het bezitten van een spaarrekening opnieuw aantrekkelijk kan worden.

ICS creditcards met spaarrente

Bij creditcards van ICS ontvang je vanaf 14 november 1.50% spaarrente bij een positief saldo van € 500,- of meer. Voorheen was dit 1.25%. Het maximale positieve saldo is € 1.000.000,-.

Helaas geldt dit niet voor alle Visa- en Mastercard creditcards. Het gaat hierbij om creditcards die direct bij ICS aan te vragen zijn, zonder tussenkomst van een bank. Creditcards met een spaarrente zijn: 

 • Visa World Card
 • Visa World Card Panda
 • Visa World Card Gold
 • Visa World Card Platinum
 • ANWB Visa Card
 • ANWB Visa Silver Card
 • ANWB Visa Gold Card
 • Mastercard Classic
 • Mastercard Gold
 • Mastercard Black

Creditcards waarbij je helaas niet kunt sparen:

 • ICS GO Card
 • Knab creditcard
 • ASN creditcard
 • Regiobank creditcard
 • SNS creditcard
 • Van Lanschot Kempen Gold creditcard

Hoe werkt sparen met een ICS creditcard?

Via de ICS Creditcard app en de Mijn ICS website heb je de mogelijkheid om extra geld toe te voegen aan je creditcard, ook wel aangeduid als besteding. Dit kan door middel van iDEAL of een handmatige bankoverboeking naar het adres van ICS. Als je iDEAL gebruikt, wordt je tegoed binnen enkele minuten als extra besteding op je creditcard bijgeschreven.

Zodra je een positief saldo van € 500,- of meer hebt, start je automatisch met sparen. Dit saldo (besteding) kun je op elk gewenst moment besteden of opnemen. Het is gebruikelijk om dit saldo voor creditcardtransacties te gebruiken.

 1. Saldo overboeken naar je bankrekening (digitaal)
  Je kunt je positieve saldo weer terugboeken naar je bankrekening zonder extra kosten.
 2. Saldo opnemen via een geldautomaat (fysiek)
  Je kunt je positieve saldo opnemen via een geldautomaat in cash. Kosten zijn 1% met een maximum van € 1,50,- per opname.
 3. Betalingen doen
  Je gebruikt je positieve saldo om betalingen te doen met je creditcard.
Creditcard betaling
 Apple Pay betaling

Sparen bij ICS vergeleken bij een bank

Zoals we ook in ons vorige artikel deden, hebben we opnieuw een vergelijkende tabel samengesteld. In deze tabel vergelijken we de spaarrente van ICS met die van diverse Nederlandse banken.

In deze vergelijking blijkt dat ASN Bank, ING en SNS Bank wederom een lagere spaarrente aanbieden dan ICS. Voor klanten van deze banken kan het dus aantrekkelijk zijn om te overwegen om naast hun reguliere spaarrekening, ook te sparen via hun ICS creditcard. Het voordeel hiervan is dat je bij ICS profiteert van een hogere spaarrente.

🏦 Bank 📈 Rente
Lloyds Bank (Spaarrekening) 2,50%
Bunq (Easy Savings) 2,46%
LeasePlan Bank (Flexibel Sparen) 2,20%
Rabobank (Rabo SpaarRekening) 1,70%
Nationale-Nederlanden (Internetsparen) 1,90%
ABN AMRO (Direct Sparen) 1,50%
RegioBank (Spaar-op-Maat Vrij) 1,70%
ASN Bank (ASN Ideaalsparen) 1,20%
ING (Oranje Spaarrekening) 1,25%
SNS Bank (Internet Sparen) 1,25%

Bron: spaarrente.nl op 03/11/2023

Conclusie

Goed nieuws voor iedereen met een Visa- of Mastercard creditcard van ICS (International Card Services). Je ontvangt vanaf heden een spaarrente van 1,25% voor saldi van € 500,- of meer. Dat is zeker interessant, vooral als jouw bank een lagere spaarrente biedt.

Of dit voor jou de moeite waard is, hangt af van de rente die je bank biedt. Dus, met de recente renteverhoging van de Europese Centrale Bank (ECB), is het misschien tijd om je spaarstrategie opnieuw te bekijken!