American Express Business Gold Card

8 · 2 reviews

American Express

Met de American Express Business Gold Card ervaar je de voordelen van American Express op jouw zakelijke uitgaven. Je ontvangt Membership Rewards op elke uitgegeven euro die je kunt inwisselen voor kortingen, giftcards, gratis vluchten en overnachtingen.

  • Uitgesteld betalen 
  • Sparen voor upgrades en vluchten
  • Aanvullend verzekerd
American Express Business Gold Card

Over deze kaart

Heb je een eenmanszaak of een MKB, en ben je opzoek naar een zakelijke creditcard voor je uitgaven? Mogelijk is deze AMEX Business Gold Card interessant voor jouw onderneming. Met de zakelijke American Express creditcards ontvang je net als bij de consumentenkaarten Membership Rewards voor als jouw uitgaven. 

Zakelijke American Express creditcard

Voor zakelijke uitgaven is het niet (meer) toegestaan om één van de consumentenkaarten te gebruiken van American Express. Om zakelijke uitgaven te doen met een AMEX creditcard kun je gebruikt maken van een Business Card of Corporate Card. Is je bedrijfsomzet minder dan 1 miljoen per jaar, dan is deze Business Gold Card interessant. 

Deze Gold Card is de hoogste kaart in het rijtje met zakelijke creditcards van American Express voor eenmanszaken en MKB. Daarnaast zijn er nog de Business Green Card en de Business Entry Card.

Membership Rewards spaarprogramma

Één van de grootste voordelen van AMEX creditcards is het bekende spaarprogramma. Ook voor de zakelijke kaarten is het Membership Rewards programma actief. Voor deze Gold Card geldt dat je voor elke uitgegeven euro 1 MR ontvangt. Deze punten kun je inwisselen voor cadeaubonnen, vluchten en hotelovernachtingen. 

Het sparen van Membership Rewards kan erg snel gaan met zakelijke uitgaven zoals tanken, parkeren, zakenlunches en -diners en abonnementen. Vrijwel overal kun je online betalen met een creditcard, en voor fysieke locaties kun je onze map gebruiken. 

Uitgesteld betalen

Een ander handig en unieke bijkomstigheid van zakelijke American Express creditcards, is uitgesteld betalen. Aan het eind van iedere maand ontvang je een overzicht met alle uitgaven die zijn gedaan. Normaliter wordt dit bedrag binnen enkele werkdagen geïncasseerd, maar met uitgesteld betalen kun je deze incasso 20 dagen uitstellen zonder extra rente

Aanvullend verzekerd

De Business Gold creditcard heeft meerdere verzekeringen waaronder een aankoopverzekering. Aankopen die worden gestolen of zijn beschadigd worden tot 180 dagen na aankoop verzekerd. 

Betreft reisverzekeringen heeft de kaart een reisongevallen, reisongemakken en een doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Uiteraard moet deze zakenreis wel betaald zijn met deze kaart. 

Gratis Business Companion Card

Voor kaarthouders en ondernemers, die een consumentenkaart hebben en zakelijke aankopen doen voor hun bedrijf, is er nu de Companion Card; een Business Gold Card, zonder extra kosten. De Gold Card blijft daardoor ook na het eerste jaar gratis zolang je ook je consumentenkaart behoudt. 

De Companion Card creditcard aanvragen kan via deze link.

Dit moet je weten

Specificaties

Wil je een American Express Business Gold Card creditcard aanvragen? Bekijk alle specificaties en kom erachter of American Express kaart bij je past.

Kenmerken

Jaarlijkse bijdrage Gratis 1ᵉ jaar Daarna €225,00
Bestedingslimiet Persoonlijk
Minimum inkomen €36.000,-
Wisselkoersopslag 2.30%
Type kaart Credit
Creditcardmaatschappij American Express logo American Express
Spaarsysteem Ja
Welkomstbonus Ja
BKR-toetsing Ja

Verzekeringen

Aankoopverzekering 180 dagen
Fraudeverzekering Ja
Reisverzekering Ja
Annuleringsverzekering Ja
Vluchtvertragingsverzekering Ja
Bagageverzekering Ja
Autohuurverzekering Ja
FAQ

Veelgestelde vragen

Voordelen

Voordelen van een American Express Business Gold Card

De American Express Business Gold Card is één van de 11 populairste creditcards uit het American Express-netwerk. Dit houdt in dat je wereldwijd kunt betalen met deze creditcard.

We hebben alle voordelen van deze American Express Business Gold Card creditcard op rijtje gezet.

  • Geen uitgavenlimiet
  • Uitgesteld betalen in 50 dagen
  • Spaar door te betalen Memebership Rewards punten
  • Kosteloos extra kaarten voor medewerkers
American Express logo

Vergelijk American Express creditcards

Naast de American Express Business Gold Card creditcard zijn er nog 11 andere American Express kaarten. Vergelijk American Express creditcards en ontdek welke kaart bij je past.

Verzekeringen, spaarprogramma's en bestedingslimieten zijn vaak onderdeel van de meeste creditcards. Reis je vaak? Dan is een creditcard met een ingebouwde reisverzekering interessant. Wil je enkel online aankopen doen? Dan is een prepaid creditcard interessant.

Kortom: voor elke doelgroep is een creditcard. Met ons overzicht vergelijk je makkelijk creditcards zoals deze American Express.

Alle creditcards vergelijken
American Express Platinum Metal Card
American Express The Gold Card
American Express Blue Card
American Express Flying Blue Platinum Card
American Express Flying Blue Gold Card
American Express Flying Blue Silver Card
American Express Flying Blue Entry Card
American Express Business Gold Card
American Express Business Green Card
American Express Business Gold Card
American Express Flying Blue Entry Card
American Express Flying Blue Gold Card
American Express Flying Blue Platinum Card
American Express Green Card
American Express The Gold Card
American Express Platinum Metal Card
Ontdekken

Waar kan ik betalen met een American Express creditcard?

Met een American Express creditcard wil je overal veilig kunnen betalen. Bij de meeste creditcards zit een aankoopverzekering, reisverzekering of een spaarprogramma. De enige voorwaarden die creditcardmaatschappijen stellen is dat je deze aankoop met je card doet.

Wij helpen je bij het vinden van locaties waar je kunt betalen met een American Express Business Gold Card creditcard. Op CardMapr staan 7.470 locaties waar je kunt betalen met een American Express.

Bekijk alle American Express locaties

We schreven over American Express Business Gold Card

Wekelijks schrijven we artikelen over creditcards, locaties, reviews en spaarprogramma's. We hebben 3 artikelen geschreven die relevant zijn voor de American Express Business Gold Card creditcard.