Gratis creditcard aanvragen? Wij vergelijken de beste gratis creditcards op dit moment

Bjorn

6 september 2020

Bjorn Gratis creditcard aanvragen? Wij vergelijken de beste gratis creditcards op dit moment

Een gratis creditcard aanvragen zonder jaarlijkse kosten? Wij hebben alle (prepaid) creditcards vergeleken en dit zijn de beste gratis creditcards op dit moment.


In Nederland gebruiken we nog massaal onze Maestro of V-Pay betaalpas als we ergens willen betalen, en daar is niks mis mee. Vergelijk je het gebruik van creditcards met bijvoorbeeld Amerika, dan staan wij onderaan de streep. Online kan dit soms een probleem zijn.

Waarom een creditcard in Nederland?

Wil je een online aankoop doen, dan kan het soms zijn dat iDEAL niet wordt geaccepteerd. Grote bedrijven gevestigd in het buitenland bieden dan vaak de opties van creditcards en PayPal aan. Misschien wel logisch, aangezien iDEAL alleen door Nederlanders gebruikt kan worden.

Heb je geen creditcard nodig voor op reis, dan is een gratis creditcard voor online aankopen een prima optie. Hierbij heb je geen jaarlijkse kosten, en kun je toch je aankoop doen bij bijvoorbeeld je favoriete webshop zoals Amazon, in-game aankopen zoals Fortnite of TV abonnementen zoals Amazon Prime. 

We hebben de beste gratis creditcard op dit moment vergeleken. Deze creditcards kun je direct aanvragen met je telefoon. Mocht je al een betaalpakket hebben bij een traditionele bank zoals ABN Amro, bekijk dan de mogelijkheden voor een gratis creditcard bij hen.

Revolut Standaard

De Revolut Standaard creditcard is een gratis prepaid creditcard. Revolut, het bedrijf achter deze kaart is een grote speler in de Europese markt. Naast de gratis standaard creditcard, heeft Revolut ook de betaalde Premium en Metal Card

Om deze kaart te gebruiken, dien je eerst geld over te maken naar deze creditcard. Met de Revolut Standaard betaal je geen extra kosten als je betaald in een vreemde valuta. De Revolut Standaard is naast online aankopen ook perfect om te gebruiken op vakantie.

Gebruik je Apple Pay of Android Pay? Goed nieuws, alle kaarten van Revolut zijn te gebruiken met deze diensten. Na het aanvragen van een Revolut Standaard kun je direct je virtuele digitale kaart gebruiken, terwijl je fysieke kaart onderweg is. 

 • ✅ Werkt met Apple Pay en Android Pay
 • ✅ Prima te gebruiken voor op reis
 • ✅ Geen kosten voor vreemde valuta's
 • ✅ Gebruiksvriendelijke app
Creditcard

Revolut Standaard

Gratis

N26

N26 is van oorsprong een Duitse bank. Net als de Revolut Standaard, is de gratis N26 creditcard ook een prepaid creditcard. Er is dus geen sprake van een krediet, maar je zorgt zelf voor je bestedingslimiet door geld op je kaart te zetten.

Waar Revolut zich meer focust op enkel een creditcard, kiest N26 voor het complete plaatje. N26 is daarom ook te gebruiken als primaire bank

 • ✅ Werkt met Apple Pay en Google Pay
 • ✅ Te gebruiken als primaire bank
 • ✅ Geen kosten voor vreemde valuta's
 • ✅ Geld verdelen in verschillende digitale potjes
 • 🚫 Geld opwaarderen via iDEAL niet mogelijk

bunq Travel Card

Helemaal gratis is de bunq Travel Card niet, maar een eenmalige €9,99 is het zeker waard. Anders dan de bovenstaande kaarten, is dat het bedrijf achter deze kaart gevestigd is in Nederland. 

Ben je tevreden over de bunq Travel Card? bunq heeft naast de Travel Card ook een abonnement voor particulieren en zakelijke gebruikers. De Travel Card is een fijne manier om kennis te maken met bunq.

 • ✅ Nederlandse bank
 • ✅ Werkt met Apple Pay en Google Pay
 • ✅ Prima te gebruiken voor op reis
 • ✅ Geen kosten voor vreemde valuta's
Creditcard

bunq Travel Card

Eenmalig €9,99

Conclusie: welke creditcard moet ik nemen? 

Een gratis creditcard is perfect als je een paar keer per jaar een (online) aankoop doet. Onthoud wel dat gratis creditcards vaak geen goede aankoopverzekering hebben. Mocht er iets met je bestelling zijn, of je AliExpress-pakketje komt niet binnen, dan kun je helaas niet terugvallen op je creditcard.

Vind je het niet erg om eenmalig €9,99 te betalen, dan raden wij de bunq Travel Card aan. Naast dat het bedrijf uit Nederland komt, werkt de kaart ook perfect in het buitenland. Je kunt een digitale versie van je  creditcard direct gebruiken na aanvraag, terwijl je fysieke kaart nog onderweg is. 

Wil je echt niks kwijt zijn, dan raden we Revolut aan.