MasterCard Gold

MasterCard Gold

Met de Mastercard Gold card kan je overal ter wereld betalen. Profiteer van de voordelen van Mardcard. Ook spaar je Airmiles, waarmee je weer leuke dingen mee kan doen.

Lees onze review en ervaring met de MasterCard Gold en ontdek alle voordelen van deze creditcard.

MasterCard Gold

Over MasterCard Gold

MasterCard is een van de meest gebruikte en geaccepteerde kaarten wereldwijd. De Mastercard Gold is een stapje hoger dan de MasterCard Classic. Hierdoor profiteer je nog meer van de voordelen van Mastercard.

Aankoopverzerkering

Met deze kaart ben je verzekerd bij aankopen. Mocht je aankoop verloren raken, diefstal of beschadigd raken, dan ben je hiervoor 365 dagen voor verzekerd.

Reisverzekering

Met de Mastercard Gold heb je automatisch ook een reisverzekering.Wanneer je met je Mastercard Gold boekt ben je overal ter wereld verzekerd tegen kosten door vertraging, bagagevertraging, ben je verzekerd bij reisongevallen en heb je overal ter wereld hulpverlening

Reisongevallenverzekering

Door de Mastercard Gold heb je recht to een maximale uitkering van € 42.750 bij blijvende invaliditeit. Echt heb je recht tot op maximaal € 149.625 als de graag meer dan 25% is.

Hulpverleningsverzekering

Wordt overal ter wereld geholpen. Elke dag 24 uur en 7 dagen per week bereikbaar voor hulp bij medicijnen en repatriëring tijdens uw reis.

Vluchtvertragingsverzekering

Mocht je vlucht vertraging hebben en je maakt daardoor extra kosten, dan krijgt u € 150,- per persoon. Dit moet wel een vertraging zijn van meer dan vier uur of achter uur bij een chartervlucht.

Bagagevertragingsverzekering

Wanneer je bagage kwijt raakt of pas later aan komt, kan je een vergoeding krijgen. Dit is een maximum van €1.000 per gebeurtenis. Je kan dan maximaal € 125 per dag krijgen. Dit geldt voor een vertraging van meer dan acht uur.

Airmiles

Ook spaar je bij Mastercard Gold voor Air Miles. Jouw Mastercard kan je koppelen aan een Air Miles kaart en je kunt direct beginnen met sparen. Echter spaar je alleen Air Miles wanneer je in het buitenland betaald met je Mastercard Gold.

Netwerk

MasterCard

Type creditcard

Credit

Jaarlijkse kosten

€37,50 per jaar

Bestedingslimiet

€5.000,- p/m

Minimum inkomen

€15.000,-

Aankoopverzekering

365 dagen
Deze creditcard aanvragen

Voordelen van deze MasterCard Gold creditcard

De MasterCard Gold is één van de 15 populairste creditcards uit het MasterCard-netwerk. Dit houdt in dat je wereldwijd kunt betalen met deze creditcard.

We hebben alle voordelen van deze MasterCard creditcard hieronder op een rijtje gezet.

  • Aankoopverzekering
  • Aanvullende reisverzekering
  • Rente bij positieve spaarsaldo 
  • Air Miles sparen in het buitenland

Veelgestelde vragen

Wat houden de termen aankoopverzekeringen, prepaid creditcards en spaarprogramma's nou precies in? Deze veelgestelde vragen hebben we beantwoord in onze FAQ.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Voor creditcards bestaan er twee type kaarten, debit cards en credit card. Bij debit cards stort je eerst geld op de kaart om er vervolgens mee te kunnen betalen. Bij een credit card kun je gelijk al betalen en ontvang je aan het einde van de maand de rekening.

Het voordeel van een credit card is dat je bewuster bent van het geld dat je hebt, zonder risico om in de schulden te komen. Aan het einde van de maand kom je niet voor verrassingen te staan.

Bijgewerkt op: 21 September 2021

In Nederland kennen we drie creditcardnetwerken, namelijk American Express, MasterCard en VISA. De meeste banken in Europa geven een creditcard uit in samenwerking met MasterCard of VISA.

American Express (AMEX), MasterCard en VISA zijn dus bedrijven die creditcards maken. 

Bijgewerkt op: 21 September 2021

Wil je een (grote) aankoop doen met je creditcards zoals het huren van een autoeen hotel boeken of brandstof tanken? Grote kans dat je een bedrag als "Gereserveerd" op je creditcard overzicht ziet staan. Geen paniek, dit bedrag verdwijnt naar enkele dagen!

Waarom een creditcard reservering?

Bij de meeste creditcards doet jouw creditcardmaatschappij een vooruitbetaling. Afhankelijk van je bestedingslimiet betekent dit dat je voor duizenden euro's kunt uitgeven en dat je creditcardmaatschappij dit tijdelijk voorschiet. Jij hoeft namelijk pas aan het einde van de maand te betaling.

Een reservering op je creditcard wordt vaak gedaan door de verkoper om te controleren of het bedrag beschikbaar is op de kaart. De verkoper wil graag verzekerd zijn een betaling en controleert dit doormiddel van een pre-autorisatie. 

Wanneer verdwijnt het gereserveerde bedrag van mijn creditcard?

Een reservering dekt in de meeste gevallen het totaalbedrag van je aankoop, en zal daarom automatisch verrekend worden. Is je aankoop duurder of goedkoper dan het bedrag van de reservering? De reservering wordt dan geannuleerd en de uiteindelijke kosten afgeschreven. 

Vaak zie je bij het huren van een auto in het buitenland dat er een reservering wordt gedaan van soms 2x de prijs van de auto. Mocht er onverwachts kosten zijn zoals schade of diefstal, dan is de verhuurder verzekerd dat deze kosten afgeschreven kunnen worden.

Bijgewerkt op: 21 September 2021

Waar je bij een pinpas één verificatie hebt, heeft de creditcard er eigenlijk twee. Naast de standaard pincode heeft de kaart ook een verificatiecode, ook wel CVC (Card Verification Code) of CVV (Card Verification Value) genoemd. Dit is een drie- of viercijferige code om betalingen te verifiëren. 

Een CVC-code wordt vaak gevraagd als je online bestelt of een reservering maakt bij bijvoorbeeld Booking.com. De CVC en CVV code voorkomt fraude en misbruik.

Let op:

Deel je veiligheidscode niet zomaar met anderen. Voer deze gegevens alleen in op veilige websites.

Waar staat de CVC-code?

De CVC code is te vinden op de voor- of achterkant van een creditcard. Deze is te herkennen doordat dit een drie- of viercijferige code is. Mastercard en VISA hebben de CVC-code vaak aan de achterkant, terwijl American Express (AMEX) dit juist aan de voorkant heeft.

American Express (AMEX)

Bij American Express creditcards staat de viercijferige CVC veiligheidscode op de voorkant van de kaart. Bij AMEX heeft de code altijd vier cijfers in plaats van drie zoals bij Mastercard en VISA. 

Hieronder zie je een voorbeeld van een American Express Flying Blue en Flying Blue Classic creditcard.

CVC-code bij American Express Flying BlueCVC-code bij American Express Platinum

Mastercard en VISA

Bij Mastercard en VISA staat de driecijferige CVC-code vaak op de achterkant. Dit geldt ook voor zogeheten prepaid en debit cards. Bij sommige creditcardmaatschappijen zoals bunq en Revolut kan de veiligheidscode ook in een mobiele app bekeken of veranderd worden. 

Wanneer heb ik een CVC-code nodig?

Een verificatie wordt enkel online gevraagd en niet in fysieke winkels. Bij een tijdelijke reservering op een creditcard is de code soms nodig. Het gaat hierbij vooral om vooruitbetalingen met een creditcard.

Voor je zomaar je verificatiecode invoert, controleer of de website veilig is. Met een simpele Google zoekopdracht zie je al snel of een website veilig en te vertrouwen is. En onthoud dat de pincode van je creditcard niet je CVC-code is!

Enkele bekende voorbeelden:

  • Aankopen in een webshop zoals Bol.com
  • Kopen van vliegtickets zoals KLM
  • Boeken van hotelovernachtingen zoals Booking.com 
  • Huren van een auto in het buitenland zoals Alamo
Bijgewerkt op: 21 September 2021

Reviews

Bekijk reviews en ervaringen over de MasterCard Gold creditcard. Heb je deze MasterCard zelf ook in gebruik? Schrijf een review voor anderen.

Hoe veel sterren geef je deze creditcard?

In vergelijking tot andere Mastercards toch wat minder. De voordelen zijn matig.

Lees verder

2/5

Dit is een erg goede kaart. Helaas zit hier geen lounge toegang bij, dan was hij perfect geweest.

Lees verder

3/5

Overnachting 831 locaties
Restaurant 778 locaties
Mode 632 locaties
Woonwinkel 539 locaties

Waar kan ik betalen met een MasterCard creditcard?

Met een MasterCard creditcard wil je overal veilig kunnen betalen. Bij de meeste creditcards zit een aankoopverzekering, reisverzekering of een spaarprogramma. De enige voorwaarden die creditcardmaatschappijen stellen is dat je deze aankoop met je card doet.

Wij helpen je bij het vinden van locaties waar je kunt betalen met een MasterCard Gold creditcard. Met CardMapr vind je locaties waar je kunt betalen met jouw MasterCard.

Je kunt natuurlijk altijd creditcard vergelijken voor de beste voordelen op basis van je wensen en uitgaven.

Vergelijk MasterCard creditcards

Naast de MasterCard Gold creditcard zijn er nog 15 andere MasterCard creditcards. Vergelijk MasterCard creditcards en ontdek welke kaart bij je past.

Verzekeringen, spaarprogramma's en bestedingslimieten zijn vaak onderdeel van de meeste creditcards. Reis je vaak? Dan is een creditcard met een ingebouwde reisverzekering interessant. Wil je enkel online aankopen doen? Dan is een prepaid creditcard interessant.

Kortom: voor elke doelgroep is een creditcard. Met ons overzicht vergelijk je makkelijk creditcards zoals deze MasterCard.

Alle creditcards vergelijken

Artikelen over MasterCard Gold

Wekelijks schrijven we artikelen over creditcards, locaties, reviews en spaarprogramma's. We hebben 3 artikelen geschreven die relevant zijn voor de MasterCard Gold creditcard.

Dit is waarom klanten laten betalen met een creditcard goed is voor je onderneming Tips & Tricks

Dit is waarom klanten laten betalen met een creditcard goed is voor je onderneming

Veel ondernemers hebben het idee dat het accepteren van creditcards in hun onderneming extreem duur en overbodig is. In dit artikel leggen we uit wat de voordelen zijn om creditcards te accepteren binnen je onderneming.

Elektrische scooter huren met een creditcard bij GO Sharing (review) Reviews

Elektrische scooter huren met een creditcard bij GO Sharing (review)

Je hebt ze vast al gezien in grote steden; de groene deelscooters van GO Sharing. Wij leggen in onze review uit wat GO Sharing is en wat onze bevindingen zijn.

Auto huren met een creditcard in het buitenland? Hier zijn handige tips voor je reis Creditcards

Auto huren met een creditcard in het buitenland? Hier zijn handige tips voor je reis

Plannen voor een mooie roadtrip door Europa of Amerika met een gehuurde auto? Hier zijn tips als je een auto of camper gaat huren met een creditcard in het buitenland.

MasterCard Gold creditcard aanvragen

Via de onderstaande knop kun je direct een MasterCard Gold aanvragen. Vaak ontvang je via CardMapr extra kortingen of bonussen.

MasterCard Gold

MasterCard Gold

€37,50 per jaar

Bij deze merken betaal je met een creditcard