American Express Blue Card

American Express Blue Card

De instapkaart van American Express. Ontvang 1 Reward per 2 uitgegeven Euro. Spaar voor vliegtickets, upgrades en cadeaus.

Lees onze review en ervaring met de American Express Blue Card en ontdek alle voordelen van deze creditcard.

American Express Blue Card

Over American Express Blue Card

Netwerk

American Express

Type creditcard

Credit

Jaarlijkse kosten

Gratis

Bestedingslimiet

Persoonlijk

Minimum inkomen

€18.000,-

Aankoopverzekering

90 dagen
Deze creditcard aanvragen

Voordelen van deze American Express Blue Card creditcard

De American Express Blue Card is één van de 8 populairste creditcards uit het American Express-netwerk. Dit houdt in dat je wereldwijd kunt betalen met deze creditcard.

We hebben alle voordelen van deze American Express creditcard hieronder op een rijtje gezet.

  • Persoonlijke bestedingslimiet
  • Spaar 1 Membership Rewards punt per 2 euro op alle uitgaven
  • Sparen voor vluchten
  • Presales bij concerten
  • Aankoopverzekering
  • Gratis creditcard
  • Snel betalen met Apple Pay

Veelgestelde vragen

Wat houden de termen aankoopverzekeringen, prepaid creditcards en spaarprogramma's nou precies in? Deze veelgestelde vragen hebben we beantwoord in onze FAQ.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Bij een creditcard met een persoonlijk bestedingslimiet wordt er geen vast bestedingslimiet ingesteld. Er wordt gekeken naar uw profiel, inkomen en uitgavenpatroon. Dit betekent dat uw persoonlijke bestedingslimiet maandelijks kan veranderen aan de hand van uw uitgavenpatroon.

In Nederland hebben alleen de kaarten van American Express (waaronder de Flying Blue kaarten) een persoonlijk bestedingslimiet

Bijgewerkt op: 21 September 2021

Voor creditcards bestaan er twee type kaarten, debit cards en credit card. Bij debit cards stort je eerst geld op de kaart om er vervolgens mee te kunnen betalen. Bij een credit card kun je gelijk al betalen en ontvang je aan het einde van de maand de rekening.

Het voordeel van een credit card is dat je bewuster bent van het geld dat je hebt, zonder risico om in de schulden te komen. Aan het einde van de maand kom je niet voor verrassingen te staan.

Bijgewerkt op: 21 September 2021

In tegenstelling tot de AMEX Flying Blue creditcards, spaar je met de reguliere kaarten voor Membership Rewards Points. De punten zijn in te wisselen via American Express voor o.a. vliegtickets, hotelovernachting, giftcards en andere kortingen.

De waarde van AMEX Rewards Points zijn verschillend en hangen af van de partners waar je deze punten kunt inwisselen. 

Bijgewerkt op: 21 September 2021

Met een American Express (AMEX) creditcard kun je net als met een pinpas van je bank geld opnemen uit een geldautomaat. Hier worden helaas wel extra kosten voor in rekening gebracht. 

Wat zijn de kosten voor het opnemen van geld met American Express?

Voor het pinnen met een American Express creditcard worden extra kosten in rekening gebracht. Deze extra kosten bedragen 3,5% over het opnamebedrag met een minimum van € 4,50.

Bij de Blue Card, Green Card is activering van Express Cash pas mogelijk vanaf 1 jaar lidmaatschap. Hierdoor kun je in het eerste jaar nog geen gebruik maken van het opnemen van geld met een creditcard.

Bijgewerkt op: 21 September 2021

Reviews

Bekijk reviews en ervaringen over de American Express Blue Card creditcard. Heb je deze American Express zelf ook in gebruik? Schrijf een review voor anderen.

Hoe veel sterren geef je deze creditcard?

in het buitenland kan ik vaak overal betalen maar in Nederland helaas niet

Lees verder

4/5

Ik heb niet zo vaak een creditcard nodig dus deze American express card is perfect voor het boeken van jaarlijkse vakanties

Lees verder

5/5

Overnachting 831 locaties
Restaurant 778 locaties
Mode 632 locaties
Woonwinkel 539 locaties

Waar kan ik betalen met een American Express creditcard?

Met een American Express creditcard wil je overal veilig kunnen betalen. Bij de meeste creditcards zit een aankoopverzekering, reisverzekering of een spaarprogramma. De enige voorwaarden die creditcardmaatschappijen stellen is dat je deze aankoop met je card doet.

Wij helpen je bij het vinden van locaties waar je kunt betalen met een American Express Blue Card creditcard. Met CardMapr vind je locaties waar je kunt betalen met jouw American Express.

Je kunt natuurlijk altijd creditcard vergelijken voor de beste voordelen op basis van je wensen en uitgaven.

Vergelijk American Express creditcards

Naast de American Express Blue Card creditcard zijn er nog 8 andere American Express creditcards. Vergelijk American Express creditcards en ontdek welke kaart bij je past.

Verzekeringen, spaarprogramma's en bestedingslimieten zijn vaak onderdeel van de meeste creditcards. Reis je vaak? Dan is een creditcard met een ingebouwde reisverzekering interessant. Wil je enkel online aankopen doen? Dan is een prepaid creditcard interessant.

Kortom: voor elke doelgroep is een creditcard. Met ons overzicht vergelijk je makkelijk creditcards zoals deze American Express.

Alle creditcards vergelijken

Artikelen over American Express Blue Card

Wekelijks schrijven we artikelen over creditcards, locaties, reviews en spaarprogramma's. We hebben 3 artikelen geschreven die relevant zijn voor de American Express Blue Card creditcard.

Dit is waarom klanten laten betalen met een creditcard goed is voor je onderneming Tips & Tricks

Dit is waarom klanten laten betalen met een creditcard goed is voor je onderneming

Veel ondernemers hebben het idee dat het accepteren van creditcards in hun onderneming extreem duur en overbodig is. In dit artikel leggen we uit wat de voordelen zijn om creditcards te accepteren binnen je onderneming.

Elektrische scooter huren met een creditcard bij GO Sharing (review) Reviews

Elektrische scooter huren met een creditcard bij GO Sharing (review)

Je hebt ze vast al gezien in grote steden; de groene deelscooters van GO Sharing. Wij leggen in onze review uit wat GO Sharing is en wat onze bevindingen zijn.

Auto huren met een creditcard in het buitenland? Hier zijn handige tips voor je reis Creditcards

Auto huren met een creditcard in het buitenland? Hier zijn handige tips voor je reis

Plannen voor een mooie roadtrip door Europa of Amerika met een gehuurde auto? Hier zijn tips als je een auto of camper gaat huren met een creditcard in het buitenland.

American Express Blue Card creditcard aanvragen

Via de onderstaande knop kun je direct een American Express Blue Card aanvragen. Vaak ontvang je via CardMapr extra kortingen of bonussen.

American Express Blue Card

American Express Blue Card

Gratis

Bij deze merken betaal je met een creditcard